Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Virgil Guran, vicepreședintele Senatului: Austriecii își bat joc de noi și trebuie să-i tratăm la fel!

Virgil Guran, vicepreședintele Senatului, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe la sediul PNL Dâmbovița, faptul că, votul Austriei față de România, de a nu intra în Schengen, a avut de fapt interese legate de alegerile interne din Austria Inferioară de la începutul anului viitor.

”S-au zbătut și Ciucă și Bode, pentru că era o mândrie pentru ei să intrăm în Schengen pe mandatul lor. Austriecii își bat joc de noi și trebuie să-i tratăm așa cum ne tratează și ei pe noi. Cel puțin eu așa voi face, chiar oficial. Când ne respectă ei, îi respectăm și noi, dacă nu, nu merită niciun respect. Am crezut că le vine mintea la cap, pentru că fac afaceri de 20 de miliarde de euro în România. Aproape 10% din Pib-ul lor se realizează în România.

Sunt presiuni acum asupra lor și vor înțelege până la urmă. Ar trebui să avem și noi o poziție mai fermă și să începem să punem condiții. Și eu sper că președintele Iohannis va folosi dreptul de veto. Se încearcă o cale diplomatică în ideea că în martie se reușește să intrăm. Austriecii vor să strice Uniunea Europeană, pentru că dacă nu suntem frați și nu ne ajutăm între noi, începem să ne întrebăm ce căutăm în Uniunea Europeană. Ei au niște alegeri interne la anul și în zona respectivă se pare că nu este văzută bine colaborarea cu noi, au probleme cu imigranții și cred că pentru a nu pierde alegerile acolo, au apelat la un vot negativ. Ca să vedeți că nu doar la noi sunt interese de moment, ci în toate țările lumii”, a afirmat Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița.

Și jurnalistul Oliver Grimm, corespondentul Die Presse la Bruxelles, a scris astăzi, într-un scurt articol de opinie, că şeful guvernului, cancelarul Karl Nehammer, se va răzgândi în privinţa blocării accesului României la Schengen încă din luna februarie, imediat ce vor trece alegerile din Austria Inferioară, şi arată că principalul argument pentru care o va face va fi de natură economică, potrivit News.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share