Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Visul unei nopți de iarnă de Tudor Mușatescu – Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Teatrul Tony Bulandra vă invită sambata, 29 februarie la spectacolul care a fermecat generații la rând – „Visul unei nopți de iarnă” 

de Tudor Mușatescu
Regia și decorurile: Mc Ranin
Asistent regie: Cătălina Baciu
Costumele: Raluca Frățiloiu

În distribuție: Liviu Cheloiu | Lavinia Pele | Puiu Jipa | Petrică Nicolae (teatrul ODEON, București) | Delia Lazăr | Mircea Silaghi | Radu Campean | Maria Nicola | Camelia Pintilie

Romantică, plină de lirism și frumusețe a caracterelor, piesa de teatru Visul unei nopți de iarnă a fermecat generații la rând. A avut premiera pe scenă în anul 1937, la Teatrul „Comedia” din București. A fost ecranizată de două ori: prima dată în 1946, în regia lui Jean Georgescu, și a doua oară în 1980 (pentru televiziune), în regia lui Dan Necşulea. Visul unei nopți de iarnă este o poveste de dragoste dintre El (Alexandru) – scriitor de succes, matur, înalt, șarmant și Ea (Doruleț) – tânără, naivă, visătoare, îndrăgostită de el după ce i-a citit toate cărțile. Comedia romantică scrisă în urmă cu peste 70 de ani emoționează și astăzi prin delicatețea și naturalețea personajelor.

Tudor Muşatescu conturează o poveste de dragoste cuceritoare şi idealizată. Visul unei nopți de iarnă este visul unei tinere fete sărace, Maria (Doruleţ. Aşa mi se zice în particular. Doruleţ m-am botezat eu singură, când am fost bolnavă de scarlatină și mă plictiseam închisă în casă…), vânzătoare la un magazin de bijuterii. Valoarea piesei constă în realizarea plină de omenesc a Mariei Panait, în dorința ei de a evada din monotonia zilnică a unei existenţe de-abia asigurate (orice asemănare cu realitatea zilelor noastre este voită, binevenită și, mai ales, tristă prin „încremenirea în proiect” a societății românești vreme de peste 70 de ani). Această „evadare” ar echivala pentru ea cu eliberarea sufletească. Zbuciumul interior al Mariei este alăturat visului de schimbare al scriitorului Alexandru Manea. Obosit de viaţa pe care o duce, dezamăgit de relațiile cu „lumea bună”, Alexandru are, prin Maria, revelaţia vieţii adevărate, autentice, întemeiată nu pe interes, ci pe iubirea sinceră şi reciprocă. La sfârşitul nopţii şi al piesei, viziunile onirice ale personajelor „mor” spre a se naşte în plan real, ca împliniri concrete.

☛ Bilete online: https://www.eventim.ro/ro/bilete/visul-unei-nopti-de-iarna-targoviste-teatrul-municipal-tony-bulandra-1182590/performance.html
______________________________________________________

Sau aici:

☎️ Telefonul agenției de bilete a teatrului: 0245.210.046;
✆ WhatsApp: 0799.759.012;
? E-mail: rezervari@tonybulandra.ro
? Agenția de bilete a teatrului: Bulevardul Regele Carol I nr. 43
? Program de lucru: L – D: 09.oo -19.oo

sursa: www.tonybulandra.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share