Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Vizita la CCIAT a Ambasadorului Republicii Peru în România

În data de 31 mai 2024, Președintele CCIA Timiș, Florica CHIRIȚĂ, a avut o întrevedere cu E.S. Felix Denegri BOZA, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Peru în România. Au participat, de asemenea, Juan Hector Diaz LIGARDA, Șef Adjunct al Misiunii, și Rufino Delgado MONTENEGRO, Consul Onorific al Republici Peru la Timișoara.

 

În debutul întâlnirii, Președintele CCIAT a prezentat principalii indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care îl ocupă economia timișeană în context național și strategia camerei timișene în domeniul relațiilor extene, subliniind importanța acordată dezvoltării relațiilor de afaceri cu țările din afara spațiului comunitar.

 

La rândul său, Ambasadorul Republicii Peru a făcut o prezentare a Republicii Peru, a treia mare natiune a Americii de Sud, cu o suprafață de 1.285.216 km², o populație de peste 33 mil. locuitori și un potențial economic deosebit.

 

Au fost abordate și aspecte privind situaţia actuală şi tendinţele în comerţul exterior precum și oportunităţile de afaceri şi investiţionale pe care le oferă Peru.

 

Pentru a fructifica oportunitățile pe care le oferă atât economia peruană cât și cea timișeană, Președintele CCIAT a supus atenției câteva propuneri de colaborare care vizează organizarea de manifestări dedicate promovării cooperării bilaterale, respectiv: organizarea unei misiuni economice timișene în Peru în domenii de interes exprimate de companiile timișene și vizitarea unui târg internațional; organizarea la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT a unei expoziții de produse din America Latină, inclusiv Peru; Sărbătorirea Zilei Naționale a Republicii Peru la Timișoara; Participarea companiilor timișene prin programul Hosted Buyers finanțat de Guvernul peruan la EXPOALIMENTARIA 2025, cel mai important târg de alimente și băuturi din America Latină.

 

Înaltul diplomat a apreciat propunerile Președintelui CCIAT și a exprimat întreaga deschidere pentru organizarea de acțiuni care să conducă la întârirea legăturilor între cele două comunități de afaceri.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share