Vizită la nivel înalt la CENTRUL DE INSTRUIRE GETICA

Marți, 19.04.2022, comandantul Joint Forces Command Napoli, amiralul Robert P. Burke, a efectuat o vizită in Centrul Național de Instruire Întrunită.
Pe timpul vizitei s-a întâlnit cu comandanții și efectivele din structurile NATO, care se antrenează si desfășoară exercitii în comun în Centrul Național de Instruire Întrunită.
Amiralul  ROBERT Burke și-a exprimat aprecierea în ceea ce privește rapiditatea de răspuns si profesionalismul de care dau dovadă forțele NATO, în contextul de securitate actual, și sprijinul acordat de Centru ”pentru ca acestea să-și poată desfășura activitățile de instruire în cele mai bune condiții”
Totodată, amiralul Burke a precizat că Centrul Național de Instruire Întrunită este un complex de facilități, în care se poate testa capacitatea de pregătire, mobilitatea și interoperabilitatea forțelor NATO, fiind una dintre capabilitățile de top ale Armatei României.
CENTRUL NAŢIONAL DE INSTRUIRE ÎNTRUNITĂ“GETICA” este o  structură subordonată Statului Major al Forţelor Terestre care asigură creşterea calităţii instruirii şi evaluarea nivelului de instruire atins, atât pentru structurile până la nivel brigadă inclusiv, cât şi pentru personalul militar care participă la misiuni individuale în afara statului român, prin utilizarea tehnologiilor de simulare reală, constructivă, virtuală şi integrată, crearea unui mediu operaţional apropiat de realitatea câmpului de luptă modern şi punerea la dispoziţie a capabilităţilor şi facilităţilor existente.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share