Vlăduț Niculae, primarul comunei Aninoasa – Proiecte și investiții aflate în derulare

Vladut Niculae, primarul comunei Aninoasa, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre proiectele aflate în derulare, dar și despre planurile de viitor pentru gospodărirea localității. O zonă care este în plină dezvoltare din punct de vedere rezidențial și pe care edilul dorește să o gestioneze în mod unitar, astfel încât fiecare cetățean să beneficieze de investițiile implementate.

Declarații din conferința de presă:

”Programul nostru propus la început de mandat se numește Aninoasa Europeană, încercăm să alocăm resursele și munca noastră, astfel că ne aflăm pe un grafic favorabil de punere în practică, cu toate problemele pe care le întâmpinăm.

Proiecte aflate în derulare și aproape de încheierea lucrărilor în Aninoasa:

  • Restaurarea și Consolidarea Bisericii Sf. Gheorghe (POR) de la Mânăstirea Viforâta, stadiu de execuție 97%, în maxim două luni vor fi finalizate lucrările și va urma recepția;
  • Prin PNDL II, modernizarea unui număr de 16 străzi, grad de execuție 95%, urmează ca în 3 luni să se facă recepția finală, în prezent se mai montează doar semnele de circulație.
  • Un alt proiect finalizat, construirea de șanțuri dalate, pentru prevenirea inundațiilor și pentru scurgerea apelor pluviale. Aninoasa are relief de deal și trebuie să asigurăm scurgerea apelor pentru a evita situația în care gospodăriile să fie inundate. Ne-am propus să reluăm acest proiect pentru a ajunge pe toate străzile.

Avem și proiecte noi, singura colaborare sănătoasă pe care o avem în prezent este cea dintre UAT și Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Știam că va fi așa și am venit cu încredere către Consiliul Județean.

În prezent se lucrează pentru asfaltarea celor 5 străzi în satul Săteni, pe strada Salcâmi, Duzilor, Constantin Pătru, strada Eroilor și strada Cerchez – se construiesc șanțuri dalate, podețe. Aveam mare nevoie de acest proiect pentru că ne dorim dezvoltarea unitară a comunei.

Construim șanțuri, un proiect finalizat în stadiu de 90%, urmează recepția.

Au fost depuse două proiecte mari și pe Anghel Saligny pentru asfaltare în satele Aninoasa și Săteni, dar și extinderee și reabilitarea rețelei de canalizare. Comuna Aninoasa se dezvoltă foarte mult din punct de vedere rezidențial și avem nevoie ca tot sistemul de utilități care să facă față creșterii de locuințe.

Vom construi și un parc în zona Valea Sasului în satul Viforâta unde avem o comunitate unită, care merită atenția și implicarea noastră.

Vom construi și o sală de sport în curtea școlii din Aninoasa, vom reabilita și Grădinița din Săteni și privim cu speranță deschiderea axelor de finanțare, PNRR.

Relația dintre noi și parlamentarii PSD Dâmbovița este una bună și reușim să găsim comunicare și uși deschise la ministere.

Vreau să evit promisiunile pentru că faptele contează mai mult decât vorbele, la fel și administrația, mai mult decât politica, deși ar fi bine să funcționeze omogen.

Îi asigurăm pe toți locuitorii de întreaga noastră disponibilitate, de întregul efort pentru ducerea la bun sfârșit a tuturor proiectelor de care au nevoie. Ușile noastre sunt permanent deschise.

Avem și o campanie de promovare pentru colectarea selectivă a deșeurilor, avem nevoie de implementarea acestui proiect, săptămâna viitoare vom distribui pubelele și sacii de gunoi și vrem ca săptămânal să derulăm campanii în diferite zone ale comunității noastre pentru ca oamenii să înteleagă foarte clar cum să procedeze. Nu se mai poate ca până acum și fiecare trebuie să înteleagă, fără să ajungem la amenzi, suntem o comunitate europeană.

Legat de PSD Aninoasa, avem și aici o serie de activități și vom avea mai multe întâlniri cu cetățenii, vrem să mărim numărul de membri ai organizației și să reușim să discutăm toate problemele pe care oamenii le au”, a explicat Vlăduț Niculae, primarul comunei Aninoasa.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share