Forumul European al Pacienților a avut loc pe 16 octombrie 2024, la Bruxelles, Belgia. Evenimentul a marcat un pas către îmbunătățirea reprezentării pacienților în elaborarea politicilor de sănătate, reafirmând angajamentul de a acorda prioritate vocilor pacienților în fiecare aspect al dezvoltării politicii de sănătate.
Evenimentul de politică la nivel înalt a început cu câteva cuvinte introductive din partea lui Marco Greco (Președintele EPF), care a subliniat obiectivele campaniei electorale #Vote4Patients și a deschis o discuție despre definirea unei organizații de pacienți, menționând că EPF a definit o serie de criterii care să completeze definiția Agenției Europene pentru Medicamente (transparență, legitimitate, democrație, reprezentativitate, responsabilitate și consultare).
Stella Kyriakides (comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară) a prezentat apoi activitatea Comisiei Europene, subliniind că „vocea pacienților trebuie să fie auzită, dacă dorim să construim sistemele de sănătate rezistente, centrate pe oameni ”.
Dr. Hans Kluge (Director Regional pentru Europa, Organizația Mondială a Sănătății) a încheiat cuvântul de deschidere subliniind importanța experienței de viață a pacienților și rolul pe care aceștia îl joacă în modelarea asistenței medicale.
Discuțiile cu deputații în Parlamentul European au făcut problema și mai tangibilă. Pe măsură ce diferiți deputați europeni și-au împărtășit perspectivele, a devenit evident că drepturile pacienților pe hârtie adesea nu se potrivesc cu experiențele lor din lumea reală.
Dr. Natasha Azzopardi Muscat de la OMS a îndemnat părțile interesate să adopte această abordare colaborativă, în timp ce Anca Toma a încheiat campania #Vote4Patients subliniind viziunea de viitor a EPF, inclusiv un barometru pentru măsurarea implicării pacienților în Europa.
Una peste alta, evenimentul de politică la nivel înalt a fost un îndemn de a regândi, redefini și acționa cu adevărat pe principiul că asistența medicală ar trebui să fie modelată chiar de oamenii pe care îi deservește: pacienții.
Bugetat la 5,3 miliarde EUR pentru perioada 2021-2027, programul EU4Health este cea mai mare investiție pe care UE a propus-o pentru îmbunătățirea și promovarea sănătății, protejarea oamenilor, consolidarea sistemelor de sănătate și crearea unei Uniuni Europene a Sănătății.
În conformitate cu tratatele și cu rolul UE în sănătatea publică, acesta completează atât politicile UE în materie de sănătate, cât și politicile statelor membre.
Conform regulamentului programului, acesta „ar trebui să fie un mijloc de promovare a acțiunilor în domenii în care există o valoare adăugată a Uniunii care poate fi demonstrată. Astfel de acțiuni ar trebui să includă, printre altele, consolidarea schimbului de bune practici între statele membre, sprijinirea rețelelor, pentru schimbul de cunoștințe sau pentru învățarea reciprocă”.
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Regele Felipe și Regina Letizia au fost insultați de mulțimea furioasă din Valencia: ”Pleacă, ucigașule!”
6 angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul Covid-19 au primit despăgubiri de 7,8 milioane de dolari
Peste 158 de morți în inundațiile devastatoare din Spania. 6 din cei 22 de români dispăruți sunt în siguranță
Rapperul Puff Daddy, acuzat în peste 20 de procese de viol, persoane drogate, agresiuni asupra minorilor, trafic și șantaj sexual
Spania, inundații dezastruoase în Valencia, ploi de un an în opt ore. Peste 70 de victime și zeci de dispăruți – Video
Fiica lui Ioan Crișan ar fi plănuit asasinatul, iar un frizer pasionat de electronică ar fi realizat părți din bombă
LIFE STYLE
Leon Dănăila, cel mai bun neurochirurg din Europa, a realizat prima operație pe creier cu laserul
Prezentare de carte: ”Gândurile unei femei” și “Un bărbat pe tocuri “, autor Lidia Alexandrescu
„Cum pot să învăț să mă iubesc pe mine însumi?”- întrebarea cea mai căutată pe Google
Nu fi niciodată gelos pe succesul altuia. Dacă nu poți câștiga o cursă, ajută persoana din fața ta să doboare recordul
Luna nouă în Scorpion, 1 noiembrie 2024: Cea mai puternică lună a anului, ne putem transforma umbrele în lumină
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Rețetă budistă, veche de 5000 de ani, tratament pentru mai multe boli
Timusul luptă împotriva cancerului. Cum ne putem tonifia timusul pe cale naturală
Împreună învățăm, ne protejăm și diseminăm informații
”Vocea pacienților trebuie să fie auzită”
Intoxicații acute cu ciuperci! Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște trag un semnal de alarmă
Cele mai eficiente legume si plante care pot trata cancerul în mod natural
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Carmen Holban, deputat: ”Noi, cei din PSD, promitem și facem!”. Cum arată programul de sănătate propus de social-democrați
Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița – Se oprește apa la blocurile arondate stației de hidrofor PT N. Bălcescu
Timișoara devine un reper tot mai relevant pe harta scrimei mondiale