Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Vom rămâne în alertă și în continuare

Ministrul Mediului Mircea Fechet  s-a aflat ieri și în județul Hunedoara, la Baia de Criș, în satul Rișculița, localitate afectată puternic de viituri.

Administrația Bazinală de Apă Crișuri a intervenit cu cinci  motopompe pentru a ajuta populația să scoată apa din curți, anexe și pivnițe.

”Am discutat mai devreme cu domnul prefect și cu domnul primar al localității să ne asigurăm că vom cuantifica foarte bine pagubele, deoarece acestea vor face obiectul unei Hotărâri a Comisiei pentru Situații de Urgență și se vor materializa într-un proiect de Hotărâre de Guvern, astfel încât, toate persoanele afectate de inundații, fie că vorbim de județul Arad, fie că vorbim de județul Hunedoara, să poată să fie ajutate cu sumele necesare refacerii gospodăriilor și a infrastructurii”, a spus ministrul, într-o declarație de presă.

Referindu-se la pagubele produse de inundațiile din satul Rișculița, ministrul Mircea Fechet a subliniat faptul că : ”aici situația este mai bună decât cea întâlnită la Șoimuș, însă vom rămâne în alertă și în continuare. În acest moment, nu avem niciun fel de avertizare, nici meteorologică, nici hidrologic.

Guvernul va interveni și va sprijini locuitorii de aici. Iar colegilor de la ABA Crișuri și tuturor celor care lucrează la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, jandarmilor și  voluntarilor care ajută populația, vreau să le mulțumesc pentru implicare și sper să depășim cât mai repede acest eveniment neplăcut”, a completat ministrul Mediului.

Acesta a fost însoțit în teren de primarii din zonă, de prefectul județului Hunedoara Călin Petru  Marian, reprezentanți ai ABA Crișuri, alți reprezentanți în activitățile de refacere a gospodăriilor și reabilitarea infrastructurii.

”Suntem alături de toate comunitățile locale afectate, am discutat punctual despre fiecare localitate în parte și facem tot ce este posibil,  pentru a readuce situația la normalitate.

În contextul acestei întâlniri, am supus discuției și investițiile extrem de necesare din nordul județului nostru, barajul Mihăileni, infrastructura de pe Valea Ciungani din Vața de Jos, dar și despre rezolvarea problemelor din zona Țării Hațegului.

Îi mulțumesc ministrului Mircea Fechet că a venit alături de noi și pentru faptul că ne oferă sprijin pentru a face față provocărilor în curs” a conchis prefectul județului, Călin Petru Marian.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share