Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Zilele dovleacului la Kikinda

După doi ani de pandemie, la vecinii noștri sârbi sunt reluate Zilele dovleacului , aflate la cea de-a 36-a ediție, ce se vor desfășura între 9-12 septembrie, fiind așteptăți nu numai localnicii ci și turiști veniți din țările vecine, mai ales din România, și în primul rând, timișorenii.
Timp de patru zile cei prezemnți vor putea asculta muzică de excepție cu: Kerber,Ceca, Riblja Corba, concursuri cu copiii, carnaval, produse meșteșugărești, gastronomie cu un….mic dejun în Banat.
Cu mic cu mare toată Kikinda v-a fi prezentă la Zilele dovleacului, fiindcă nu există casă din Kikinda de unde să nu participa cel puțin o persoană, dovleacul fiind un brand al orașului, iar în cele patru zile orașul fiind vizitat de un număr mare de turiști.
Sâmbătă vor avea loc și premierile la cel mai mare dovleac, dar și cel mai lung.Pot fi văzuți dovleci de până la 4 m lungime sau 500 kg.
Pe străzile din centrul orașului unde v-a fi amplasată și scena, viu colorate în portocaliu, culoarea dovleacului se află amplasate tonete cu produse specifice făcute din dovleac, plăcinte cu dovleac, unt de dovleac, dulcețuri de dovleac.
Așa că nu ezitați de a face o ieșire peste graniță, dar cu respectarea normelor în vigoare pandemiei de covid, granițele fiind deschise non-stop de joi până duminică.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin