24/10/2021

Zilele Porților Deschise la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște 2021

Manifestările dedicate Zilelor Porților Deschise la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, doresc să implice cetăţeni ai judeţului Dâmboviţa, fie ei tineri sau adulţi, nepoţi sau bunici.

Activitățile s-au desfășurat în data de 5 octombrie 2021 la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița – structura gazdă și au fost realizate în parteneriat cu Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște, Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Universitatea Valahia din Târgoviște prin Facultatea de Drept și Științe Administrative, biblioteci publice din județul Dâmbovița.

În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște s-a aflat și de această dată în mijlocul tinerilor dornici de informare europeană și a organizat o serie de evenimente. Activitățile desfășurate au avut drept scop promovarea mentalității europene, popularizarea fenomenului de Uniune Europeană, informarea populației cu privire la beneficiile aduse de către aceasta.

Activități au însemnat ateliere de lucru, prezentări pe diferite subiecte cu tematică europeană, concursuri cu tema Tineri din Europa gândesc spre viitor și minitraining-uri pentru multiplicatorii de informație europeană din județul nostru – bibliotecari publici.

În cadrul întrecerii, echipaje alcătuite din câte 4 participanți s-au întrecut în probe de desen, cântec, creativitate artistică (realizarea unei scurte scenete în care să se folosească niște cuvinte impuse), dar şi cunoştinţe generale despre ţările membre UE prin prezentări (filmuleţe/power point). Lupta a fost strânsă, elevii au fost foarte creativi și au dat dovadă de multă seriozitate în pregătirea momentelor artistice, iar la final echipajele au fost premiate cu obiecte utile în activitatea și timpul liber – rucsacuri pentru drumeţie.

Tinerii au fost încurajați de un număr de susținători. Pe lângă spectacolul urmărit, ei s-au bucurat și de premii-surpriză oferite de organizatori.

Fiecare participant, indiferent că a fost vorba de ateliere de lucru ori concursuri, și-a încercat norocul la Tombola Europeană denumită sugestiv „Te implici și câștigi!”, iar toți cei prezenţi au fost câștigători.

Premiile (rucsacuri, tricouri, sacoşe cu sigla Comisiei Europene, baloane, pixuri, etc) imprimate cu sigla EUROPE DIRECT Târgoviște și/sau cu însemnele Uniunii Europene au fost pe placul câștigătorilor și cu toții s-au declarat mulțumiți.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește tuturor pentru participare și îi invită să fie prezenţi și la alte activități de acest gen! Sperăm că tinerii au înțeles mesajul pe care am încercat să-l transmitem și vor deveni din ce în ce mai activi în societate! Rămâneți alături de noi!

– ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA
CENTRUL EUROPE DIRECT Târgoviște 2021
Ordinea intrării în concurs a echipajelor NOTA PREZENTARE ȚARĂ NOTA SCENETĂ NOTA PROGRAM ARTISTIC NOTA DESEN TOTAL PUNCTAJ Proba câștigată
Echipaj nr. 1, coordonator Daniela Ionescu – Croația, Liceul „Voicevodul Mircea” Târgoviște 9 9 9 9 36 Ce mai bună prezentare a unei țări UE
Echipaj nr. 2, coordonator Simona Duță – Franța, Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște 9 9 9 9 36 Cel mai bun moment artistic
Echipaj nr. 3, coordonator Viluța Dimache – Portugalia, Biblioteca Comunală Bucșani 9 9 9 9 36 Cea mai bună scenetă
Echipaj nr. 4, coordonator Anca Mihaela Rafira – România, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște 9 9 9 9 36 Cel mai bun desen
JURIUL:
Liliana Grigorescu – președinte
Maria Avramescu – membru
Cateluța Barbu – membru

Material realizat de echipa
EUROPE DIRECT Târgoviște

Distribuie acest articol Oficial Media
Share