„Zilele Școlii Muzicale Timișorene” – ediția XX

Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, împreună cu Inspectoratului Școlar Județean Timiș, organizează în perioada 10 -12 noiembrie 2022, ediția a XX-a a Festivalului Zilele Școlii Muzicale Timișorene. Evenimentul, care sărbătorește școala vocațională de profil artistic, se va desfășura în Sala „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu”.

Spectacolul artistic de debut este joi, 10 noiembrie, de la ora 17, pe scenă urcând corul mixt și corul pe voci egale al liceului, condus de prof.dr. Maria Gyuris. Urmează câteva momente de artă dramatică și coregrafică, atât dans clasic, cât și contemporan. Programul primei zile continuă cu un moment folcloric vocal-instrumental. susținut de elevii care studiază muzica vocal-tradițională românească, conduși fiind de prof. Rodica Canțâr. Seara se va încheia cu programul orchestrei simfonice a claselor IX-XII, dirijor prof.drd. Andreas Schein.

Zilele Școlii Muzicale Timișorene continuă vineri, 11 noiembrie, ora 17, în aceeași locație, cu un recital de muzică de cameră, iar sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 10, se va desfășura în format online Simpozionul Național „Cunoaștere și sensibilizare prin artă”.

Conducerea Liceului de Artă „Ion Vidu”, profesor Patricia Vlad și prof.dr. Daniel Zah, afirmă: „Inima comunității educațional-artistice vibrează în aceste zile sub auspiciile Festivalului Zilele școlii muzicale timișorene, ediția a XX-a. În cadrul evenimentului, talentul, tinerețea și sinceritatea elevilor Liceului de Artă „Ion Vidu” vor pune în lumină, prin intermediul unui spectacol complex, ce înglobează arta dramatică, muzicală și coregrafică, una dintre principalele modalități de cunoaștere și de reflectare sensibilă a lumii și a frumuseții interioare a omului. Rostul celor ce se întâmplă într-un asemenea eveniment este să încurajeze, și în acest mod, afirmarea valorilor artistice, a creativității, a expresivității și a sensibilizării prin artă.”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share