ZIUA ARMATEI ROMÂNE sărbatorită la Târgoviște

a3
Ziua Armatei Romane la Targoviste www.oficialmedia.com

Ziua Fortelor Armate Romane a fost sarbatorita pentru prima data la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilita ca zi aniversara ziua de 25 octombrie. Devenita simbol al tuturor bataliilor si eroilor neamului romanesc, data de 25 octombrie a ramas intiparita in sufletele romanilor ca zi in care tara isi sarbatoreste armata si pe cei care au fost in slujba ei. Astfel ca la 25 octombrie, Romania sarbatoreste Ziua Armatei ca simbol al pastrarii independentei si suveranitatii nationale.

army1
Ziua Armatei Romane la Targoviste www.oficialmedia.com

Astazi la Targoviste a fost celebrata ziua Armatei cu cateva zile inainte de data de 25 octombrie. La simpozion au fost prezenti  si au rostit mesaje, prefectul judetului Ioan Marinescu, viceprimarul Cosmin Bozieru, comisarul-sef Danil Zepisi, profesorul George Coanda, reprezentanti ai CJD, ai Arhiepiscopiei, precum si invitati ai Garnizoanei Targoviste si ai Asociatiei Veteranilor de Razboi  Dambovita.

De asemena a fost lansata revista Eroica, nr. 3-4 (49-50), 2015.

Tot astazi a fost supusa spre aprobare Adunarii Generale documentatia necesara dobandirii de catre Filiala Mihai Viteazul, Dambovita, ANCE, Regina Maria, a calitatii de personalitate juridica si de utilitate publica.

a2
Ziua Armatei Romane www.oficialmedia.com

a1

 

army

Distribuie acest articol Oficial Media
Share