21/10/2020

Ziua Mondială a Libertății Presei

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertății Presei la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONUîn urma Conferinței Generală UNESCO din 1991, când s-a adoptat o rezoluție privind “Promovarea libertății presei în lume” care recunoștea că “o presă liberă, pluralistă și independentă este o componentă esențială a oricărei societăți democratice”.

Evenimentul constituie un prilej pentru a celebra principiile care stau la baza libertății presei, a evalua starea libertății presei în lume, a reînnoi eforturile pentru apărarea independenței mass-mediei, a reflecta cu privire la problemele libertății presei și a eticii profesionale și pentru a aduce omagii acelor jurnaliști care și-au pierdut viața făcâdu-și meseria. De asemenea, momentul servește atât ca și oportunitate de atrage atenția că în multe țări publicațiile încă sunt cenzurate, amendate, suspendate și închise, iar jurnaliștii și editorii sunt hărțuiți, atacați, deținuți și chiar uciși.

 Politicienii PRO România aduc următoarele declarații cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei.

“3 Mai 👉Ziua Mondială a Libertății Presei, declarată astfel de către Adunarea Generală a ONU. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, afirmând că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.
Îi felicit pe profesioniștii meseriei, oameni cu pasiune, oameni care și-au păstrat principiile, oameni care au rămas integri într-o realitate ultra-agitată și provocatoare.
Un gând aparte pentru jurnaliștii locali din județul Dâmbovița✌️🗞” A declarat senatorul Pro România Adrian Țuțuianu.
“Un gând bun către toți cei care slujesc cu onestitate în dreptul presei libere. Mă încăpățânez să cred că expresia nu e doar o iluzie, așa cum încearcă mulți să murdărească un efort atât de obiectiv de informare, de modelare socială.
Un salut călduros către #jurnaliștii dâmbovițeni, față de care am toată aprecierea. Știu cât muncesc, știu câte eforturi fac, știu câte sacrificii.” Vladuca Oana Silvia- Deputat PRO România.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share