Ziua Mondială a Turismului la Sarmizegetusa Regia 

Aproape 150 de elevi care studiază turismul în  instituțiile de învățământ  din județul Hunedoara au răspuns invitației DGAMPT Hunedoara de a sărbători această zi specială în Cetatea Dacică Sarmizegetusa Regia.
La nivel mondial, tema aleasă pentru anul 2022 este legată de „regândirea turismului”, astfel că , elevii au lăsat deoparte cu bucurie confortul claselor de curs pentru a cunoaște istoria prin intermediul unei lecții deschise și pentru a învăța tainele ghidajului.
Au participat elevi de la: Liceul Teoretic Avram Iancu – Brad, Liceul Tehnologic Crișan – Crișcior, Liceul Tehnologic Agricol – Geoagiu, Liceul Teoretic I. C. Brătianu – Hațeg, Liceul Prof. Bora Tit Liviu – Baru, și tinerii voluntarii ai Sarmizegetusei, care învață la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu – Orăștie. Cu toții au declarat că a fost o experiență minunată, pe care atât ei, cât și profesorii lor coordonatori (care i-au și însoțit) doresc să o repete,  cât mai curând!
”Ziua Mondială a Turismului a fost întotdeauna o șansă de a ne reuni și de a sărbători realizările numeroase și variate ale acestui sector atât de important” au transmis organizatorii.
Evenimentul a fost  organizat de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share