Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ziua Națională a lecturii a fost sărbătorită și în Valea Jiului

Începând cu acest an țara noastră are o Zi națională a lecturii! Motto-ul acestui an  a fost : “Citim împreună!”.
Obiectivul urmărit  a fost  promovarea lecturii ca obicei cotidian şi nu a  implicat discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text.
Pentru buna desfășurare a acestui mare eveniment mațional au fost implicate biblioteci, ong-uri, unități de învățământ,  care au susținut activități educaționale, ateliere de scriere creativă, discuții și dezbateri pe teme literare, etc.
Lions Club Petroșani Via Regis și Leo Club Lupeni Via Regis în parteneriat cu Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni și Clubul Copiilor Valea Jiului, au organizat două  evenimente dedicate acestei zile.
La Vulcan, la sediul Clubului Copiilor Valea Jiului, membrii Clubului Lions au făcut o donație de peste 200 de volume de cărți și au participat la evenimentul de lectură organizat de elevii Cercului de Cultură și civilizație românească și Cercul de Informatică, coordonați de profesorii Bădău Andreea și Marin Viorica. La Lupeni, tinerii liceeni coordonați de bibliotecarul și voluntarul  Geanina Blăjan au organizat împreună cu membrii Leo Club Lupeni Via Regis o piesă de teatru, iar descoperirea rolurilor a fost făcută printr-un exercițiu de lectură.  Pentru buna desfășurare a activităților s-au implicat Daniel Ianoși, Mihaela Cazacu, Nicu și Mihaela Chirculescu.
Și beneficiarii Centrului EGAL  al CRUCII ROȘII ROMÂNE  au sărbătorit ziua națională a lecturii.
”Mulțumim frumos doamnelor noastre profesoare pentru cărțile de povești oferite copiilor,  cât și pentru poveștile lecturate astăzi” a transmis coordonatorul  Centruui EGAL din municipiul Lupeni .
Lucrul cu cartea este de neînlocuit pe parcursul școlarizării unui individ  De multe ori, uităm pasul enorm pe care îl face copilul de la recunoașterea scrisului până la recrearea unei lumi după lectura cărților. Iată de ce,  este  necesar să-l apropiem pe copil, în mod conștient, de universul cărților. El trebuie să simtă bucuria lecturii, fiecare carte fiind „o călătorie prin suflete, gânduri și frumuseți”, așa cum spunea Mihail Sadoveanu, în fapt, o făgăduință.
Cu toată amploarea pe care au luat-o mijloacele vizuale în difuzarea culturii, cartea a rămas și va rămâne unul dintre cele mai frecvente mijloace de autoinstruire. Lectura construieşte legături profunde şi statornice în minţile tuturor, fie copii sau adulţi. Cititul ne oferă o stare de calm, stimulând concentrarea şi răbdarea.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share