Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște a găzduit astăzi, 1 Decembrie 2021, un amplu ceremonial militar și religios dedicat Zilei Naționale a României.
1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România.
La festivitățile prilejuite de împlinirea a 103 ani de la Marea Unire, din partea Consiliului Județean Dâmbovița au participat: președintele Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului, Cristian Avanu, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu. De asemenea, au fost prezenți: parlamentari, reprezentanți ai Prefecturii Dâmbovița, Primăriei Târgoviștei, Arhiepiscopiei Târgoviște, ai partidelor politice, Asociației Cultul Eroilor – filiala Dâmbovița, cadre militare, dar și numeroși cetățeni.
După slujba de pomenire, susținută de vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Ionuț Ghibanu, reprezentanții autorităților locale și județene au vorbit despre însemnătatea acestui eveniment în cadrul unei sesiuni de alocuțiuni.
În mesajul său, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a evidențiat rolul actului istoric de la 1918:
„Acum 103 ani, în prima zi a lui decembrie, peste 100.000 de oameni au umplut Platoul Românilor, de lângă Alba-Iulia, să fie parte a Marii Adunări Naționale.
Așa cum bine spunea în acele zile Vasile Goldiș, pe 1 Decembrie 1918 se sfârșeau veacurile în care „poporul românesc, adevăratul și legitimul proprietar al pământului ce fusese odată Dacia Romană, a fost străin și sclav pe pământul său strămoșesc”.
Cei prezenți la acest eveniment istoric au vrut să fie martori ai Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României.
Dar nu au fost singuri!
Au fost vegheați de Mihai Viteazul – Întregitorul României de la 1600, de Horia, Cloșca și Crișan, Tudor Vladimirescu, de revoluționarii de la 1848, de Alexandru Ioan Cuza, de soldații români care, în Războiul de Independență din 1877, au pierit la Plevna, Rahova și Vidin.
Primul Război Mondial, război pentru întregirea neamului, a brăzdat adânc Regatul României și Transilvania. Sute de mii de soldați români au căzut la datorie, iar alte sute de mii de români au pierit din pricina numeroaselor suferinţe cauzate de armatele străine.
Ei nu au putut să-și vadă visul împlinit.
1 Decembrie 1918 a fost o zi care a încununat, în cel mai frumos mod, trăirile și speranțele unei națiuni separate veacuri de-a rândul.
La peste 100 de ani distanță, ne aflăm în Piața Tricolorului, celebrând Ziua Națională a României!
Nu sunt chiar vremurile pe care am fi vrut să le trăim! Pandemia, efectele acesteia, dar și problemele ultimilor ani ne arată cât de importante sunt unitatea și stabilitatea țării noastre.
România reintră însă pe drumul cel drept, de la care s-a abătut în ultima perioadă. Depinde doar de noi cum ne construim viitorul, așa cum înaintașii noștri au făcut posibil prezentul nostru. Fiecare decizie pe care o luăm nu trebuie să se abată de la spiritul Marii Adunări Naționale de la Alba-Iulia.
Astăzi, am reafirmat cu tărie că avem datoria să facem tot ce ne stă în putere astfel încât românii să se bucure de tot ceea ce le-a oferit Dumnezeu.
Dragi dâmbovițeni, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să lucrăm împreună pentru a pune în valoare frumusețea și bogăția județului nostru.
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!
LA MULŢI ANI, ROMÂNI!
LA MULŢI ANI, DÂMBOVIŢENI!”
În cadrul ceremoniei, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor din Piața Tricolorului, în semn de prețuire pentru eroii țării. Ceremonialul Zilei Naționale de la Târgoviște s-a încheiat cu parada forțelor militare.
Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din anul 1990, la data de 1 Decembrie.
Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Ciobanii au ieșit la protest: ”Vă rugăm să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi”
Transhumanța este în pericol! Cine are interes să ne distrugă? Ciobanii români își plâng oile sacrificate fără voia lor
Gura de Rai din Bucegi și Panteonul de la Căscioarele – Liniile geoenergetice
S-a semnat transferul bombă – Mihai Popescu luat de Becali la FCSB
Program Zilele Cetății Târgoviște, 6-8 septembrie 2024. Provincialii, Maria Buză, Cornelia și Lupu Rednic, Lora, Trooper, Carla”s Dreams
Meteorologii ANM anunță vreme de plajă și în luna septembrie. Prognoza meteo în săptămâna 26 august – 2 septembrie
LIFE STYLE
Cum ne putem construi un sistem imunitar puternic. Alimente care ne ajută să creștem imunitatea
Mihaela Bilic: Confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar
Doctor Gabor Mate despre iertare, suprimarea furiei și transmiterea generațională a traumelor
Te-ai întrebat vreodată dacă stresul și traumele din trecutul tău te-ar putea îmbolnăvi? O discuție cu doctor Gabor Mate și Dr. Sanjay Gupta, neurochirurg
Celentano din Las Fierbinți, schimbare radicală. ”A început să se moară în jurul meu din nimic”
DESTINATII
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Experiențe de neuitat pentru 22 de tineri care au participat timp de 5 zile într-o tabără montană
O nouă serie de 40 de tineri s-a bucurat de secretele Munților Bucegi într-o tabără de voluntariat
100 de tineri din 5 județe au învățat primii pași de adaptare în natură la poalele munților Bucegi
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Dăruiește Viață continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie
Îmbătrânirea este asociată cu o calitate a vieţii crescută, care garantează demnitatea umană
Uleiul de cătină, medicamentul trimis de Dumnezeu sau aurul lichid, ajută la combaterea cancerului și este un puternic vindecător
La nivel global, 1 din 4 adulți și 81% din adolescenți au un nivel insuficient de activitate fizică
Povestea unei femei care a trecut prin Histerectomie: ”Nimic nu mai este la fel, o traumă pe viață!”
Cât zahăr se găsește într-o sticlă de Fanta Orange vândută în România
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Zilele Cetății Târgoviște, program 8 septembrie: Concert susținut de Lora, Trooper, Faydee, Carla”s Dreams
Oby INK Academy continuă înscrierile la cursurile de tatuaje ale grupei a IV-a
Jandarmii vor fi la datorie și în acest an la serbările naționale de la Țebea