Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ZIUA SALVAMONT ROMÂNIA

1 August este Ziua Naţională a Salvatorului Montan.

În acest an se împlinesc 53 de ani de activitate sub denumirea Salvamont. Data de 1 august a fost aleasă pentru că este ziua cu care începe cea mai grea lună din an pentru salvamontişti, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate.

”Salvatorii montani din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara sunt alături de cetățeni, cu echipaje operative de intervenție, pe cărările munților, în baze, pregătiți și dotați cu tehnică de cea mai înaltă performanță. Salvamont Hunedoara este un serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Hunedoara și ne mândrim cu activitatea colegilor noștri! Îi felicit pe salvamontiștii hunedoreni pentru tot ceea ce fac, pentru profesionalismul lor și le doresc sănătate și succes în misiuni! La Mulți Ani!” a transmis  Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

”Împreună trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor, deopotrivă turiști și salvamontiști. Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reușim dotări de excepție cu echipament performant de salvare, prim ajutor și intervenție, refacem marcaje și trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi și cabinete medicale Salvamont, facem acțiuni educative, asigurăm asistența de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur și cât mai puține evenimente. Împreună cu celelalte structuri cu responsabilități în salvarea de vieți omenești pe munte, dispeceri SNAU 112 din cadrul STS Serviciul de Telecomunicații Speciale, cei din dispeceratele integrate /comune ISU- SAJ sau dispeceratele Salvamont județene sau cel național, echipajele de pe ambulanțele SAJ sau SMURD, echipajele de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercăm permanent să menținem, la cele mai înalte standarde de calitate, desfășurarea activității de salvare în munți !

 

 

SALVAMONT  ROMÂNIA lansează proiectul ”-1” prin care ne propunem ca, împreună cu dumneavoastră să facem, în luna August, un pas mic, poate cel mai mic posibil, și să reducem numărul de accidente pe munte, de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ , SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV și de persoane decedate pe munte măcar cu o singură persoană. De peste 25 de ani, de la an la an,  numărul de accidente crește constant și îngrijorător și acest fapt trebuie să fie un mare semnal de alarmă pentru noi toți.

Fiți alături de  SALVAMONT ROMÂNIA în campania ”-1” și haideți să câștigăm împreună măcar un zâmbet pe fața unui turist, a familiei și prietenilor lui” a transmis Sabin Cornoiu, președintele Salvamont.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share