25/10/2020

Ziua Seniorilor este o sărbătoare a comunității

Ziua internațională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an în data de 1 octombrie, pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.
Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Printr-o serie de rezoluții ulterioare, Adunarea Generală a ONU și Consiliul Economic și Social au cerut guvernelor statelor membre ONU să elaboreze cu prioritate programe vizând sprijinirea persoanelor de vârsta a treia. În acest sens, în cadrul guvernelor statelor lumii au fost înființate departamente specializate pe acest gen de probleme. Îi onorăm, în acestă zi pe părin­ţii şi bunicii noştri, cei care ne-au dat viaţă, ne-au înse­ni­nat copilăria, ne-au lumi­nat drumul spre ceea ce suntem astăzi şi care încă îşi fac griji pentru noi, oricât am fi de puternici.

 


”Ziua seniorilor nu este doar o sărbătoare a familiei, ci şi a comunităţii. Îi cinstim, la 1 octombrie, pe toţi concetăţenii noştri ajunşi la vârsta înţelepciunii, fiindu-le recunoscători pentru tot ce au construit pentru noi. Respectul faţă de cei îm­povăraţi de ani, stă scris în tradiţia poporului român. Este datoria noastră morală să o transmitem mai de­parte. În numele meu și al colegilor mei de la PRO ROMÂNIA  doresc să transmitem tuturor seniorilor noștri urări de viață lungă, sănătate, prosperitate și fericire alături de cei dragi. LA MULȚI ANI!”  a ținut să declare deputatul Sorin Marica. 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share