Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce iti consuma energia? Metode de vitalizare

Zilnic suntem fortati sa facem fata unor situatii stresante care ne consuma energia. Asa ajungem sa fim invidiosi pe copii, care sunt energici si plini de viata, si ne dorim sa fim ca ei.
Pe langa indatoririle zilnice care ne consuma energia, exista mai multe cauze care duc la epuizare. All Women Stalk a realizat o lista a principalelor motive care “te lasa” fara energie.

Stresul consuma energia

Stresul este cel mai mare “mancator” de energie. Cand te simti stresat, nu vei avea multa energie, de aceea este important sa gasesti o modalitate de a te detasa.
Atunci cand esti dezorganizat si e mizerie in jurul tau, se produce o “scurgere” de energie. Dupa ce iti vei organiza spatiul de lucru si va fi ordine, te vei simti mai bine. Intr-un mediu adecvat, si gandurile vor fi organizate.
Amanarea unei actiuni, care nu are la baza un motiv justificat, te va face sa te simti lipsit de energie. Vei avea mereu grija ca trebuie sa termini treaba, dar amani momentul. In loc sa iti consumi resursele pentru a amana momentul, mai bine te-ai apuca de treaba.

Furia consuma energia

Furia este o forta distructiva, care te lasa fara energie. Unii oameni au dificultati cand vine vorba sa isi stapaneasca furia, iar unii se exprima in mod agresiv, in timp ce altii o transforma in cicaleli. Toate astea va consuma energia. Cand sunteti furios, incercati sa va calmati si sa va concentrati pe un lucru constructiv.

Si barfa consuma energie. Discutiile negative si defaimatoare la adresa altor persoane te incarca de fapt cu energie negativa. Daca cineva incearca sa barfeasca impreuna cu tine, schimba subiectul. Mai bine vorbiti de vreme sau vacanta.
Incearca sa te feresti de persoanele care se hranesc cu energia altora. “Vampirii” de energie te vor face sa te simti “uscat” emotional, mental, dar si fizic. Ei se vaicaresc tot timpul, au nevoie de ajutor in permanenta, de simpatie, de incredere si de sfaturi. Poate ar fi timpul sa cauti persoane pozitive, care sa te inspire.
Te vei simti fara energie si daca faci o obisnuinta din statul la munca peste orele de program. Asa ca ar fi bine sa iti iei o vacanta sau o pauza din cand in cand, ca sa iti reincarci bateriile.

Relațiile care ne consuma energia

Există oameni care intră pe ușă și luminează încăperea. Îți place să stai în preajma lor și ești contaminat de energia pozitivă răspân­dită în jurul lor. În ace­lași timp, există oa­meni pe care de-abia aștepți să îi vezi părăsind încăperea. Sunt cei care se plâng mereu, critică aspru tot ce mișcă în jurul lor, se spri­jină pe umărul tău tot mai mult, îți cer favoruri și nu știu când să se oprească. Sunt cei care vorbesc de parcă nu ai fi de față.

Dacă ai un partener căruia îi sare țandăra din orice sau care te jignește des, acest lucru îți va scădea respectul de sine și nivelul de energie. La fel se întâmplă și dacă ai un șef care te suprasolicită, iar tu te dai peste cap pentru a respecta termenele și a-i face pe plac. Nu simți că te epuizează?

Metode de vitalizare

  •  hrănește-te bine, dormi bine, învață să te relaxezi – ia o pauză cât de mică, în care să faci o plimbare, să asculți o melodie sau să bei un ceai – toate sunt resurse de energie pozitivă;
  •  practică din plăcere exerciții fizice, meditează, roagă-te, pe­trece timp în natură;
  •  fii ludic și râzi, distrează-te. Vizionează comedii, întâlnește-te cu oameni binedispuși, care de­ga­jă prospe­țime și vitalitate;
  •  fă cu drag ce faci: trimite un mesaj de dragoste prietenului tău, ajută-ți colegul din dorința de dez­voltare personală;
  • petrece timpul eficient, adau­gă ac­tivități plăcute si odih­nă în program;
  •  analizează-ți mintea: e plină de gânduri pesimiste sau optimiste? Învață să lucrezi cu cele negative;
  •  dacă ai ceva neplăcut de făcut, stabilește un termen limită, oferă-ți o recompensă după aceea;
  •  cere ajutor când ai nevoie, nu ține să le faci pe toate odată și la perfecțiune;
  •  sună un prieten debordant de energie;
  •  dacă ai sentimente negative (tristețe, ran­­chiună, invidie), înlo­cu­iește-le cu emo­ții pozitive: recunoștință, iertare, empatie etc.
  • trăiește conform propriilor valori;
  • încurajează-te și fă-ți timp pentru tine și pentru a te bucura de viață.

sursa

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share