Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Neasigurarea in trafic, principala cauză a accidentelor! Vezi statisticile din ultimele zile!

În perioada 14-20 iulie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 16 accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane, vătămarea corporală gravă a trei persoane şi rănirea uşoară a 19 persoane.
În ceea ce priveşte cauzele generatoare ale accidentelor rutiere, a rezultat că şase dintre acestea s-au produs pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers şi a abaterilor comise de biciclişti, iar alte două ca urmare a vitezei neadaptate.
De asemenea, în această perioadă, poliţiştii rutieri au avut o prezenţă stradală activă, acţionând pentru depistarea şi sancţionarea promptă a abaterilor comise de participanţii la trafic.
Astfel, au fost aplicate 871 de sancţiuni contravenţionale, din care 558 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 202 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 39 pentru abaterile săvârşite de căruţaşi, biciclişti şi mopedişti.
63 de pietoni au fost amendaţi pentru traversarea drumului public prin loc nepermis. Totodată, poliţiştii au reţinut 27 de permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share