Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii sฤƒi!

๐— ๐—œ๐—ก๐—œ ๐—–๐—จ๐—ฃ๐—” ๐—ฅ๐—ข๐— ๐—”๐—ก๐—œ๐—˜๐—œ la schi alpin revine pentru un nou sezon!

Mini Cupa Romรขniei,, este o denumire genericฤƒ pentru o serie de etape (concursuri de schi alpin grupate) iniศ›iate de organizatori diferiศ›i care se desfฤƒศ™oarฤƒ sub acelaศ™i regulament, รฎn locaศ›ii diferite. Premierea generalฤƒ รฎn cadrul ,,Mini Cupa Romaniei,, se va face dupฤƒ ultima etapฤƒ, รฎn funcศ›ie de punctajul acumulat la etapele /concursurile care intra รฎn componenศ›a ,,Mini Cupei Romรขniei,,

Startul a fost datย  รฎn acest an de Asociaศ›ia Sportivฤƒ Schi Alpin Petroศ™ani, care alฤƒturi de Primฤƒria Municipiului Lupeni ศ™i Complex Montana au organizatย  prima etapฤƒ รฎn cadrul concursului naศ›ional, timp de douฤƒ zile, la Straja, cรขnd au fost organizate CUPA PITICOT ศ™i CUPA STRAJA.ย  ย Proiectul esteย  realizat ศ™i coordonat de Nicoleta Iubu ศ™i Bianca Munteanu sub egida ย Federaศ›iei Romรฎne de Schi- biathlon, ca parte din strategiaโ€ Construim impreunฤƒ pentru viitorโ€. 125 de copiiย  au fost รฎnscriศ™i la START, iar concursul s-a desfฤƒศ™urat pe pรขrtia Mutu, รฎn condiศ›ii excelente. Zฤƒpada a fost numai bunฤƒ de โ€zburat โ€ cu schiurile. รŽn cele douฤƒ zile s-au organizat ศ™i cursuri de schi gratuite pentru copii, oferite de ศ™colile de schi din Straja.

Dupฤƒ mai bine de patru ore, pe terasa Montana a avut loc premierea cรขศ™tigฤƒtorilor, tineri sportivi de la mai multe cluburi din ศ›arฤƒ ศ™i nu numai. Cei mai buni au fost rฤƒspฤƒtiศ›i cu diplome, cupe medalii, premii รฎn bani, etc. ย Iar mai tรขrziu, toศ›i participanศ›ii au imortalizat momentul cu o fotografie sus, la Crucea Eroilor.

Din bugetul Consiliului local al municipiuluiย  Lupeni au fost ย alocaศ›i 15.000 de lei, pentru buna desfฤƒศ™urare a concursului, desfฤƒศ™urat pe parcursul a douฤƒ zile. โ€Cรขnd oameni frumoศ™i se adunฤƒ la un loc, lucruri minunate se รฎntรขmplฤƒ.ย  Am sฤƒrbฤƒtorit ziua mondialฤƒ a zฤƒpezii! Copiii s-au distrat la schi ศ™i snowboard dar ศ™i la concursul de schi. Probabil cฤƒ รฎn acest weekend cei mai mulศ›i โ€œturiศ™tiโ€ au fost copiii. ย A fost un weekend dedicat lor, dar nu este decรขt รฎnceputul competiศ›iilor sportive Eu vreau sฤƒ-i felicit, รฎn mod deosebit, pe micii concurenศ›i, care au fฤƒcut un frumos spectacol pe pรขrtie, aศ™a cum vreau sฤƒ le mulศ›umesc ศ™i tuturor celor care au contribuit la succesul acestui eveniment de excepศ›ie, care face din nou cinste, รฎn promovarea staศ›iunii Straja, โ€, au ศ›inut sฤƒ transmitฤƒ organizatorii. รŽn weekend staศ›iunea Straja a gฤƒzduit peste 5000 de turiศ™ti. Pe zi ce trece, staศ›iunea Straja este tot mai cฤƒutatฤƒ de iubitorii sporturilor de iarnฤƒ, statutul de staศ›iune de interes local, putรขnd fi schimbat cu cel de interes naศ›ional ศ™i datoritฤƒ interesului autoritฤƒศ›ilor locale pentru dezvoltarea domeniului schiabil,ย  care, poate ajunge cel mai mare din sud estul Europei, care se vor primi banii europeni pentru finalizarea celei de-a doua etape de dezvoltare, care vizeazฤƒ unirea cu Pasul Vรขlcan. โ€Dacฤƒ ศ™i autoritฤƒศ›ile ศ™i guvernul vor sprijiniย  continuarea domeniului schiabil, aศ™a cum a fost prevฤƒzut รฎn proiectele de dezvoltare,de peste cinci milioane de euro,Munศ›ii Vรขlcanย  pot deveni cel mai important domeniul schiabil al Romรขniei, asemenea celor care existฤƒ รฎn ศ›ฤƒrile europene cu tradiศ›ie ศ™i nu numaiStraja este staศ›iunea care, รฎn fiecare an, reuseศ™te sฤƒ aducฤƒ mii de turiศ™ti รฎn plus,ย  faศ›ฤƒ de anul precedent. Reuศ™im รฎn fiecare an sฤƒ adunฤƒm mai mulศ›i bani la primฤƒrie,ย  pentru a putea sฤƒ dezvoltฤƒm comunitatea. Avem proiecte noi de dezvoltare, la agrement avem รฎn construcศ›ie un bazin de รฎnot, bazฤƒ de agrement, iar municipiul Lupeni รฎศ™i diversificฤƒ paleta de activitฤƒศ›i cultural โ€“ sportive.ย  Lucrฤƒrile de amenajare a zonelor pentru schi realizate din fonduri publice, sunt declarate de utilitate publicฤƒ ลŸiย  vor fi realizate conform legislaลฃiei รฎn vigoare. Mai sunt ลŸi alte prevederi legale. Investiลฃiile fฤƒcute de administraลฃia publicฤƒ localฤƒ, de investitorii principali din Straja,ย  nu au fฤƒcut decรขt sฤƒ atragฤƒ pe pรขrtii, schiorii care preferau sฤƒ meargฤƒ รฎn Austria, Franลฃa, Bulgaria, etc.ย  ลži ne bucurฤƒm cฤƒ am reuลŸit sฤƒ aducem staลฃiunea pe profit, cu bani mai mulลฃi la bugetul local, ce pot fi redirecศ›ionaศ›i cฤƒtre alte investiศ›ii de dezvoltare โ€, a ลฃinut sฤƒ declare primarul Lucianย  Resmeriลฃฤƒ.

Iar competiศ›iile sportive vorย  continua aproape รฎn fiecare weekend ย cu: Cupa Tabere la Schi โ€“ Straja, Cupa Baloo, cรขnd va fi sฤƒrbฤƒtoritฤƒ ศ™i mascota staศ›iunii, Cupa Comexim, Cupa Hervis Platoul Soarelui ศ™i Cupa Veteranilor, etc.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share