Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

10 adevăruri incredibile despre creier

Creierul uman este incredibil. Este cel mai complex obiect din universul cunoscut, cu peste 100 de miliarde de neuroni uniți și 100 de miliarde de conexiuni între ele. Utilizat corect, vă poate ajuta să vă atingeți cele mai indraznete vise.
Pregăteste-te să fii uimit.

1. Pentru creier nu există nicio diferență între realitate și imaginație

Când ai un vis, se simte la fel de real ca și în viața reală. Cand iti imaginezi ceva, poti simti aceeasi placere ca si in realitate. Când crezi că un medicament placebo va funcționa, asa este. Creierul nu distinge ce e fantezie si ce e realitate și acest lucru ne oferă o ocazie imensă de a vedea lumea cum ne dorim. Unii oameni văd literalmente lumea cu ochelari de culoare roz.

2. Munca mintală nu oboseste creierul

Creierul nu oboseste dacă îl folosești mai mult, nu e ca un mușchi. Motivul real pentru “senzația” de oboseală a creierului apare din cauza emoțiilor noastre. Adevărul este că nivelul sângelui care curge prin creier rămâne neschimbat, indiferent dacă este folosit sau nu.

3. Creierul funcționează automat

Majoritatea gândurilor pe care le aveți astăzi sunt cele pe care le-ați avut ieri. Creierul funcționează automat și se comportă aproape previzibil. De aceea, poate fi dificil să schimbi mentalitatea cuiva. Dacă sunteți un pesimist natural, trebuie conștient să ganditi pozitiv zile întregi pentru o schimbare vizibilă.

4. Vizualizam ceea ce gândim

Gândurile tale pot deveni realitate. Aceasta se numește distorsiunea de confirmare. Dacă ai un vis despre o călătoria la Paris, a doua zi vei avea aduceri aminte din visul avut.Dacă te gândești conștient la cai albi, cel mai probabil pe parcursul zilei vei vedea lucruri care îți amintesc de cai albi.Percepția este într-adevăr realitate.

5. Creierul are nevoie de antrenament, la fel ca muschii

La fel cum muschii noștri au nevoie de antrenament pentru a deveni mai puternici, mintea noastră nu este diferită. Jocurile care stimuleaza creierului s-au dovedit a avea beneficii în anumite circumstanțe. Ne ajută să ne folosim muschii minții pentru a gândi diferit și constructiv. De asemenea, un somn bun și exercițiile fizice oferă, de asemenea, beneficii considerabile creierului.

6. Creierul nostru nu se odihnește niciodată

Da, chiar și atunci când dormim, creierul încă mai funcționează. De fapt, activitatea lui este chiar mai mare atunci când dormim!
Creierul este partea cea mai esențială a corpului și nu se oprește niciodată din lucru (cu excepția unui examen :D)

7. Relaxarea din când în când este vitală

În timp ce creierul este întotdeauna activ, acesta se poate îneca în mii de gânduri negative. Pentru a oferi odihnă sistemului imunitar, este esențial să ne acordam timp și să ne relaxam.Odihna si relaxarea sunt incredibil de utile pentru minte si nivelul nostru de stres.

8. Este bine să uiți

Ce spui? Da, pentru a “salva” noi amintiri, creierul nostru trebuie să scape de cele vechi. În timp ce nu putem alege mereu ce să ne amintim și ce să uităm, uitarea este utilă pentru ca creierul să nu fie atât de înecat în informații inutile. Realizarea conexiunilor în creier il menține activ.

9. Creierul nostru este insensibil la durere

În timp ce creierul este esențial în reacția organismului nostru la durere, creierul nu o simte de fapt. Nu are receptorii necesari. Cu toate acestea, nervii și țesuturile din jurul creierului simt durere.

10. Ne putem transforma creierul

Cel mai eliberator fapt din toate. Neuroștiința a descoperit că creierul nostru se adapteaza în mod constant, într-un proces numit “neuroplasticitate”.
Cum?
Orice gen de activitate cerebrala generează noi conexiuni în creier. Dacă ne gândim constant că nu suntem suficient de buni pentru a atinge un anumit scop, acel gând va deveni mai puternic în creier.
Pe de altă parte, dacă credem că suntem destul de buni, acest gând va deveni puternic în timp.
Cu toții avem abilitatea de a realiza ceea ce ne-am pus in minte. Trebuie doar să credem și să perseveram.

suntsanatos.ro

Citește și:

Psiholog: Cum ar reacționa creierul fără … minte?

Studiile unui medic american nu pot să nu ne șocheze când e vorba de creierul omului bătrân

Fericirea este o stare a creierului

Cum iti schimba Dumnezeu creierul

Zambetul – cele mai puternice efecte asupra creierului

Corpul uman: 25 de lucruri uimitoare! Creierul functioneaza dupa moartea noastra

Cauzele spirituale ale bolilor: CREIERUL

Obisnuiesti sa te plangi? Afla ce se intampla in creierul tau

10 moduri prin care puteţi creşte nivelul de dopamină în creier fără medicaţie

Distribuie acest articol Oficial Media
Share