Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Sinaxa stareților și starețelor din eparhia hunedoreană

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, marți, 28 iunie 2022, la Mănăstirea Crișan a avut loc Sinaxa stareților și starețelor din eparhia hunedoreană. În cadrul sinaxei, Părintele Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia, a susținut conferința „Menirea monahului în Biserică și slujirea rugăciunii sale pentru mântuirea lumii”.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a dat citire textului conferinței în care Părintele Arhimandrit Zaharia a explicat că monahii au misiunea de a purta mărturie caracterului nelumesc al căii Domnului, care este o cale a smereniei, iar apoi, mergând pe această cale și aflându-L pe Hristos ca tovarăș de drum și călăuză, monahii au și misiunea de a primi lărgirea apostolică a inimii și de a devenii mijlocitori pentru întreaga lume. În continuare, Preacuviosul Părinte Zaharia a răspuns întrebărilor primite de la stareții și starețele din eparhia hunedoreană.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rostit un cuvânt de mulțumire adresat, în primul rând, Părintelui Arhimandrit Zaharia pentru învățăturile duhovnicești, iar apoi tuturor celor implicați în organizarea acestei întâlniri și tuturor celor prezenți în această zi la Mănăstirea Crișan, zi în care se împlinesc 30 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii așezământului monahal. Mulțumim Părintelui Arhimandrit Visarion Neag Exarhul Mânăstirilor din Episcopia Devei și a Hunedoarei,  precum și Părintelui Protosinghel Nifon Jorza, Starețul Mănăstirii Crișan, pentru găzduirea acestui eveniment.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share