Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cristian Daniel Stan: “Corect este sa fiu intrebat!”

C.S.

Targoviste este un oras care se reconstruieste. Este normal ca fiecare cetatean sa isi asume si sa gestioneze cum stie de cuviinta anumite situatii mai mult sau mai putin confortabile, sa avertizeze, sa amendeze Primaria Municipiului Targoviste, dar totodata este de preferat ca toti reprezentantii comunitatii locale sa aiba acces la o informatie totala, iar pentru aceasta este nevoie de o buna comunicare cu institutiile abilitate.

Gestul primarului de a iesi in fata sa ceara dreptul la replica, dovedeste ca ori aparatul de informare al municipalitatii nu functioneaza, ori societatea civila se pierde in propria-i confuzie, uitand ca se afla intr-o cursa contracronometru.

“Exista situatia de a inregistra prejudicii uriase de ordinul sutelor de miliarde. Eu inteleg ca este un disconfort si vreau sa-mi cer scuze inca o data targovistenilor, dar s-a lucrat sambata si duminica, este al doilea weekend in care se lucreaza sambata si duminica. Incercam sa le finalizam ca pana la sfarsitul acestui an sa atragem toti banii de la UE si intr-o conferinta ulteriora voi prezenta exact situatia banilor luati de la UE in 2015. Niciodata in Targoviste nu s-au turnat 1200 tone de asfalt in doua zile. Se lucreaza concomitent la mai multe proiecte din cauza faptului ca nu au fost terminate la timp – in octombrie 2014 trebuia finalizat Complexul de Natatie, PIDU-urile la fel… Cand ne-a fost semnalata o situatie am reactioant prompt.” (Cristian Daniel Stan)

In sedinta extraordinara a Consiliului Local Municipal Targoviste din 21.10.2015, domnul Cristian Stan, primarul interimar al municipiului a cerut permisiunea presedintelui de sedinta, sa mentioneze cateva aspecte pentru reprezentantii presei, aspecte legate de activitatea primariei. Referitor la indicatoarele rutiere care apar in exces in anumite zone, primarul interimar declara:

“Faptul ca sunt 20 de semne de circulatie in sensul giratoriu de la Catedrala, reprezinta rezultatul analizei acestor indicatoare si a planului privind siguranta circulatiei de catre toate institutiile interesate care si-au dat avizul cu plasarea acestor indicatoare. Cred ca e momentul sa ne asumam cu totii responsabilitatea pentru aceste lucruri. Planurile in functie de care au fost montate aceste indicatoare sunt foarte clare. Este mentionat si indicatorul si trecerea de pietoni, si semnul de oprire, s.a.m.d, absolut tot este evidentiat in acest plan asa cum trebuie sa arate in teren. Sunt de acord ca pot fi facute imbunatatiri si ca unele planuri au fost privite cu lejeritate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aratam cu degetul Primaria Targoviste, pentru ca niciun semn de circulatie din acest oras nu s-a montat fara avizul institutiilor, inclusiv avizul Politiei.”

Departe de a fi partizan si/sau compasiv cu actualul primar interimar, Cristi Stan, nu am cum sa nu recunosc ca cea mai buna cale de rezolvare a conflictelor sociale si administrative din urbea noastra o constituie comunicarea. In nota gonzo-jurnalismului afirm si imi asum bazat pe datele economice si pe legile in vigoare ca tot ce desfasoara edilul in ultima vreme, sunt actiuni cu minim de resurse si maxim de efort.  Legat de pistele pentru biciclisti si alte aspecte aparent nocive din gama PIDU-urilor, acesta tine sa precizeze ca:

 “Daca nu le faci, dai toti banii inapoi, era prevazut in proiect fix cum au fost puse. In proiect erau prevazuti si niste stalpi de 1 m inaltime care ar fi reprezentat un pericol foarte mare si ar fi ingreunat circualtia pe troatuare. Nu facem pistele, dam 13o mil la UE. Semenle pe anumite zone au fost montate inainte sa existe semne de circulatie. Ce se ntampla acolo reprezinta faptul ca una din firme lucreaza la iluminatul public, alta lucreaza la marcajul rutier. In momentul in care se lucreaza, proiectele nu sunt finalizate. Lucrarile sunt finalizate in momentul in care sunt preluate si sunt receptionate de catre beneficiar. Cred ca in momentul asta se vede ca se lucreaza, vom finaliza aceste proiecte, pana la sfarsitul acestui an si apoi am convingerea ca toate aceste probleme vor fi uitate si ca va fi un grad de confort normal intr-un oras modern, mai este putin. N-a spus nimeni ca este perfect.”

 

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share