Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

 FINANCING INFO MONDAY

Luni, 11 decembrie 2023, începând cu orele 12:00, vă invităm să participați la FINANCING INFO MONDAY, eveniment online organizat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în colaborare cu Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului – Biroul Europa Creativă România.

Webinarul vizează prezentarea oportunităților oferite de Programul Europa Creativă  al Uniunii Europene, Subprogramul MEDIA.

Europa Creativă este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii sectoarelor creative, culturii și audiovizualului. Este gestionat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură și are trei componente: subprogramele Cultura, MEDIA și o componentă transsectorială care facilitează colaborarea între sectoarele creative și sprijină sectorul mass-media de știri prin promovarea alfabetizării mediatice, a pluralismului și a libertății presei.

Subprogramul MEDIA acoperă sectorul audiovizual, iar obiectivul general al acestuia este reprezentat de creșterea competitivității și a potențialului economic al sectoarelor culturale și creative europene, în special în ceea ce privește sectorul audiovizual.

Pentru a asigura o mai mare flexibilitate a acțiunilor sprijinite prin Subprogramul MEDIA și pentru a încuraja cooperarea între diferitele părți ale lanțului valoric audiovizual, prioritățile Programului Europa Creativă (2021-2027) al UE – Subprogramul MEDIA sunt structurate în jurul a 4 clustere. Prioritățile sunt abordate prin sprijinirea dezvoltării, promovării și difuzării de opere europene, precum și prin sprijinirea accesului la respectivele opere, cu scopul de a intra în contact cu categorii diverse de public în Europa și dincolo de granițele acesteia, adaptându-se astfel la noile evoluții ale pieței.

Prezentarea va fi susținută de doamna Valentina Miu, coordonator Subprogram MEDIA – Biroul Europa Creativă România.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share