Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

175 DE ANI DE ÎNVĂŢĂMÂNT MILITAR ROMÂNESC

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă a participat în data de 14 iunie, alături de ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, la ceremonia dedicată aniversării a 175 de ani de învățământ militar românesc, organizată la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” (AFT) din Sibiu.
La eveniment, au fost prezenți, de asemenea, șeful Direcției Generale Management Resurse Umane, generalul-maior George Spiridonescu, membri ai administraţiei publice locale şi centrale, ai comunităţii academice din întreaga țară, comandanţi ai celorlalte structuri militare din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională și foşti colegi.
În semn de apreciere a activității desfășurate, Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, a decorat Drapelul de Luptă al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari.
Președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, conf.univ.dr. Octavian Mădălin Bunoiu, a înmânat Certificatul obținut de AFT la evaluarea instituțională, care s-a finalizat cu calificativul GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT. Directorul general al Direcției Generale Învățământ Universitar din cadrul Ministerului Educației, conf.univ.dr. Daniela Vasilica Burghilă a oferit placheta și diploma aniversară „Spiru Haret” ale Ministerului Educației.
”A fi militar în Armata României este, cu siguranță, mai mult decât o profesie, este un destin. Îi felicit pe toți cei care au făcut această alegere și pentru faptul că, prin munca și seriozitatea lor, se vor dedica României. Cei care s-au pregătit pentru a urma o carieră în Ministerul Apărării Naționale vor activa în categoria de forțe cu ponderea cea mai mare în efective în rândurile Armatei noastre, Forțele Terestre. Cea mai mare parte a militarilor care acționează la acest moment în teatrele de operații reprezintă Forțele Terestre. Sunt militari impecabil pregătiți, de la luptători până la comandanți. Educaţia este investiţia pe care o naţiune o face pentru viitor și noi, cei care conducem Ministerul Apărării Naționale, considerăm că oamenii sunt resursa noastră cea mai de preţ.  Ne dorim ca școlile militare românești de la toate nivelurile să asigure condiții de muncă și de viață decente pentru corpul profesoral și pentru studenți, cursanți și elevi, infrastructură didactică de cea mai bună calitate și condiții de afirmare și dezvoltare în spiritul egalității de șanse și competiției oneste.  În același timp, însă, în educația militară avem nevoie deopotrivă de CREATIVITATE și INOVAȚIE, de DINAMISM, de CURAJ, așa cum avem nevoie să cultivăm spiritul responsabilității individuale. Sunt convins că schimbarea în Armata Română va veni de la actualii elevi și studenți din instituțiile de educație militară. Sunt convins că noua generaţie de militari, cei care vor prelua nu peste mult timp onorantele, dar dificilele atribuții de apărare și securitate în Armata României, se vor adapta cu uşurinţă noilor provocări. Am toată încrederea că, pornind de la potențialul și energia pe care le demonstrează în mediul de învățământ, având sprijinul comandanților și corpului didactic și de înaltă valoare care activează în instituțiile în care ați ales să studiază, și cu iubirea necondiționată pe care le-o poartă familiile lor și sprijinul permanent al conducerii Ministerului Apărării Naționale, vor deveni acele cadre de elită de care avem nevoie în armata noastră„ a transmis ministrul Apărării Vasile Dîncu.
Cei mai merituoși studenți au fost recompensați de către ministrul Apărării Naţionale și de șeful Statului Major al Apărării cu premii, în semn de apreciere pentru efortul depus și determinarea manifestată, pentru obținerea de rezultate de excepție în pregătirea academică și militară, în desfășurarea activităților de cercetare științifică, la competițiile sportive și în promovarea imaginii Armatei României, atât în țară, cât și peste hotare.
”Academia Forțelor Terestre din Sibiu este formatoare de viitor. Misiunea instituției de învățământ universitar se reînnoiește cu fiecare generație care-i trece pragul, fiind esențială pentru prezentul continuu al Armatei României. Aici s-au găsit pârghiile pentru a întrepătrunde tradiția educațională cu avantajele modernității. Aceste pârghii poartă multe nume. Sunt numele profesorilor și instructorilor militari care, de mai bine de un secol, și-au pus, la Sibiu, vocația formatoare în slujba excelenței sistemului de apărare națională. Nu în ultimul rând, sunt numele tinerilor care, promoție după promoție, și-au pus carierele în slujba patriei.Suntem în plină perioadă a transformării mentalitare. În mod deosebit, armata și, cu atât mai mult, tinerii ei ofițeri, trebuie să facă parte din vectorii înnoirii sistemului militar și ai creșterii rezilienței societății românești, în ansamblu. La 175 de ani de la înființare, academia militară a trupelor de uscat creează, în primul rând, lideri militari: oameni care conduc și, mai ales, care inspiră alți oameni. La mulți ani, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”!” a  transmis  și  generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share