Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

2, 8 milioane de gospodării au beneficiat de sprijinul acordat prin cardurile de energie

Guvernul a adoptat o serie de măsuri menite să protejeze nivelul de trai al românilor şi să limiteze marja de speculaţii financiare în anumite sectoare cheie.

Este un răspuns la numeroasele solicitări din partea cetăţenilor care au arătat că nu pot folosi banii de pe aceste carduri pentru plata facturilor din timpul iernii întrucât acestea se emit abia în luna aprilie.Premierul şi ministrul PSD al Fondurilor Europene au ţinut cont de această problemă a cetăţenilor cu venituri mici şi au găsit soluţia pentru ca aceştia să poată beneficia de sprijinul guvernului, mai ales că finanţarea este din fonduri europene. Acest sprijin vine în completarea protecţiei sociale realizate prin plafonările de preţuri promovate de PSD în sectoarele marcate de speculă şi comportamente comerciale excesive, în defavoarea cetăţenilor, respectiv în piaţa de energie, alimente, instituţii de credit sau RCA.Potrivit premierului, sunt peste 2,8 milioane de gospodării în România care au beneficiat de sprijinul acordat prin cardurile de energie. Iar dintre aceştia, 1,1 milioane de gospodării mai au încă fonduri disponibile pe card, pe care nu le-au putut utiliza întrucât furnizorii de energie termică nu au emis încă facturile din lunile de iarnă.
Termenul de valabilitate al cardurilor de energie a fost extins până la finalul lunii mai 2024, astfel încât toţi cetăţenii să poată folosi fondurile rămase pentru plata facturilor din timpul lunilor de iarnă.
 Au fost adoptate măsuri asemănătoare şi în alte domenii sensibile, astfel vor fi în continuare plafonate preţurile pentru următoarele servicii:
1. Prelungirea plafonării la preţurile pentru energie până în 2025;
2. Prelungirea limitării adaosurilor comerciale la alimente, până la finalul anului 2024;
3. Plafonarea tarifelor la RCA până la finalul trimestrului II 2024;
4. Plafonarea dobânzilor la creditele bancare din 2016, protecţie pentru cei care nu mai pot plăti ratele la leasing la maşină din 2021 şi plafonarea datoriei maxime la IFN-uri şi la recuperatorii de creanţe din martie 2024.
Toate aceste măsuri reprezintă politici social-democrate promovate intens de PSD şi de premierul Marcel Ciolacu şi au două scopuri principal,  respectiv protejarea nivelului de trai al românilor, mai ales a celor cu venituri mici şi medii, şi protejarea cetăţenilor împotriva unor comportamente speculative în domenii şi sectoare sensibile.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share