Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat noul sediu al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului

Cu o istorie remarcabilă ce datează din 1948, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a Universității Politehnica Timișoara a marcat astăzi, 3 aprilie 2024, un moment semnificativ în evoluția sa, printr-o etapă nouă și promițătoare: inaugurarea unei clădiri ultramoderne, dedicată cercetării, inovației și educației în domeniul ingineriei chimice, biotehnologiilor și a protecției mediului. Evenimentul de inaugurare a avut loc în holul central al noii clădiri, în prezența reprezentanților conducerii Universității Politehnica, a cadrelor didactice ale Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, a partenerilor economici, institutelor de cercetare și a studenților facultății.

Clădirea de pe Bulevardul Vasile Pârvan, Nr. 6 a fost proiectată pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare și reprezintă culminarea eforturilor susținute ale facultății de a se adapta și a evolua în consonanță cu cerințele academice și industriale contemporane. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 23 iulie 2020, iar turnarea fundației a avut loc în octombrie 2020. Astăzi, la inaugurare, Universitatea Politehnica se mândrește cu 10 laboratoare didactice noi, care acoperă o suprafață totală de 1178 mp și 7 laboratoare de cercetare, însumând 345 mp. Clădirea găzduiește, de asemenea, 6 birouri și 2 zone de relaxare pentru studenți, de pe peste 1000 mp.

          „După 42 de ani, visul nostru de a fi toți împreună a devenit realitate. Deschidem astăzi un nou capitol în istoria facultății noastre, marcând începutul unei noi ere, unde toți studenții și cercetătorii își vor putea desfășura activitățile într-un cadru modern, adecvat secolului în care trăim”, a afirmat Prof.univ.dr.ing. Gabriela – Alina Dumitrel, prorector al Universității Politehnica Timișoara, absolventă a facultății și actualmente cadru didactic la aceeași facultate.

Noua clădire este construită în continuarea actualului sediu al facultății iar extinderea a devenit posibilă în urma accesării de fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, valoarea totală a proiectului ridicându-se la peste 40 de milioane de lei, dintre care 11 milioane fiind finanțate de către UPT.

          „Sunt extrem de încântat să mă aflu astăzi aici, într-o locație care servește drept punte între vechi și nou, între trecut și viitor. Este fascinantă această tranziție între cele două clădiri,” a declarat Sorin Maxim, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest.

Acest eveniment deosebit marchează un nou început pentru Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, reiterând angajamentul Universității

Distribuie acest articol Oficial Media
Share