Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

3 metode prin care sa dezvolti creativitatea unui prichindel

Creativitatea este o abilitate cognitiva prin care o persoana poate sa genereze cele mai eficiente solutii la probleme. Aceasta a devenit o calitate foarte apreciata in viata de adult, intrucat majoritatea locurilor de munca si-au redefinit asteptarile in materie de personal. Creativitatea se numara printre ele, deoarece ea contribuie semnificativ la rezolvarea eficienta a problemelor. Este important sa il ajuti pe cel mic sa isi dezvolte aceasta abilitate cognitiva, deoarece il va ajuta sa se adapteze, in viitor, la diverse contexte profesionale. Copiii sunt fiinte creative prin natura lor, insa ei pot sa isi piarda aceasta abilitate cu trecerea timpului. Din acest motiv, trebuie sa desfasori numeroase activitati interactive prin care sa dai frau liber creativitatii prichindelului.

Citeste in continuare si vei descoperi cele mai eficiente metode prin care sa dezvolti aceasta latura.

Oficial Media - 3 metode prin care sa dezvolti creativitatea unui prichindel
Oficial Media – 3 metode prin care sa dezvolti creativitatea unui prichindel

 Creativitatea copiilor se dezvolta prin actorie 

Actoria presupune interpretarea unor personaje intr-o maniera personalizata. Prin intermediul contextelor dramatice, micul actor pune in scena numeroase laturi ale personalitatii sale. Scriptul contine textul cu replicile pe care trebuie sa le rosteasca fiecare personaj, insa tonalitatea, atitudinea, expresiile faciale si gesticulatia pot sa confere interpretarii un aer carismatic. Datorita faptului ca actoria se bazeaza pe invocarea unor contexte, umor si nu in ultimul rand, explorarea personalitatii-aceasta stimuleaza intens creativitatea copiilor. Atunci cand micul actor interpreteaza un personaj, acesta pune in scena rezolvarea generata de creativitatea sa in acel context. Daca iti doresti sa dezvolti aceasta abilitate cognitiva, exista numeroase gradinite private care includ in oferta lor si programe alternative de actorie.

Creativitatea copiilor se dezvolta prin intrebari deschise

Intrebarile deschise sunt propozitii care stimuleaza interactiunea intre doua persoane. Ele presupun formularea unui raspuns complex care sa nu se limiteze la un simplu da sau nu. De exemplu, o intrebare deschisa ar putea fi urmatoarea: ,,Cum crezi ca am putea imbunatati o prajitura?”. Acestea dezvolta creativitatea copiilor, intrucat stimuleaza formularea unui punct de vedere complex, acuratetea in vorbire si generarea de idei noi. Daca iti doresti sa incurajezi aceasta calitate prichindelului tau, este important sa te asiguri ca folosesti o abordare deschisa si orientata asupra opiniilor si abilitatilor sale.

Experientele noi sunt necesare pentru dezvoltare a creativitatii copiilor

Experientele noi ofera numeroase oportunitati de dezvoltare datorita faptului ca incurajeaza explorarea si distractia. Cateva exemple sunt excursiile, vacantele, mersul in parcul de distractii etc.Copiii exploreaza lumea inconjuratoare prin joc si interactivitate. Devine mult mai usor pentru el sa se familiarizeze cu aceste notiuni atata timp cat acest proces este presarat cu distractie si voie buna. Din acest motiv, experientele noi  sunt recunoscute pentru puterea lor de a dezvolta creativitatea copiilor.

Asadar, exista numeroase metode prin care il poti ajuta pe cel mic sa isi exploreze abilitatile magice.

Daca iti doresti sa dezvolti creativitatea sa, este suficient sa ii oferi fie experiente, fie activitati stimulante in acest sens.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share