Vrei să ai grijă de mașina ta de spălat haine? Iată unele lucruri la care poate că nu te-ai gândit

Achiziționarea unei mașini de spălat haine poate fi destul de costisitoare. În prealabil ar trebui să te uiți la mai multe modele și specificații pentru a alege o mașina de spălat care se potrivește mai bine pentru tine. După ce verifici să aibă programele și funcțiile care te interesează, iar prețul să fie convenabil, o cumperi. Dar ce vei face după aceea? Ideal ar fi să te folosești de mașina ta de spălat haine cât mai mult posibil, de aceea poți încerca să ai grijă de ea cât mai bine. 

3 lucruri la care să te gândești pentru a-ți proteja mașina de spălat haine

Fiecare mașină de spălat haine vine cu instrucțiuni despre cum să o folosești și cum  o poți proteja. În principal ar trebui să dai un ciclu de spălare fără haine cu diferite soluții pentru a curăța diferite părți ale mașinii. Dar sunt și alte aspecte la care ar trebui să te gândești pentru că ar putea prelungi viața mașinii de spălat haine.

  1. Duritatea apei

Este indicat ca la fiecare ciclu de spălare să folosești produse anticalcar, deoarece calcarul se poate depune pe diferite componente ale mașinii care duce la deteriorarea lor. Dacă dorești să faci un pas în plus, poți apela la un dedurizator de apă de la Clack.ro deoarece sunt unele dintre cele mai bune de pe piață. Scopul acestui dedurizator este de a împiedica formarea depunerilor. Acest fapt ajută atât la prelungirea vieții diferitelor componente din mașina de spălat, cât și la calitatea hainelor, acestea vor deveni mai mătăsoase.

  1. Nu o încărca cu haine

Un alt aspect pe care ar trebui să-l iei în calcul este cantitatea de haine pe care dorești să le speli. În principiu, ar trebui să nu pui mai multe haine decât cantitatea maximă scrisă în instrucțiuni. Supraîncărcarea mașinii de spălat haine în mod regulat poate duce la deteriorarea unor rulmenți și a mecanismului de închidere a ușii, iar în timp acestea vor trebui schimbate. Nu te baza doar pe maximul de kilograme, uită-te și la volumul haine, dacă dorești să speli halate de baie sau prosoape. Ar fi bine să încarci mașina de spălat sub maximul admis în instrucțiuni.

  1. Dozajul detergentului

Cantitatea de detergent este foarte importantă. Folosește doar cantitatea scrisă în instrucțiunile de utilizare, desigur luând în calcul și gradul de murdărie a hainelor. Dacă sunt foarte murdare nu încerca să compensezi cu o cantitate de detergent mai mare. Nu folosi alt tip de detergent decât cel special pentru mașina de spălat haine. În caz contrar, în timp și acest fapt poate duce la deteriorarea unor componente din mașina de spălat și va contribui la apariția mucegaiului. 

În concluzie, durata de performanță a mașinii de spălat haine depinde de mai mulți factori la care poate că nu te-ai gândit. Deși poate părea un efort în plus, gândește-te la faptul că astfel prelungești viața mașinii de spălat ceea ce va duce la costuri mai mici prin simplul fapt că nu va trebui să o repari prea des, respectiv să o înlocuiești. 

 

Sursă foto: Unsplash.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share