Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

3 modalități prin care poți să ai grijă de tine ca mamă, după ce ai născut

Să fii mamă este una dintre cele mai mari bucurii din viață, dar adesea poate deveni și o sarcină obositoare, mai ales dacă nu beneficiezi de sprijin din partea altor persoane. Psihologii subliniază cu tărie că starea ta mentală, emoțională și fizică ca mamă are un impact direct asupra stării copilului tău. Dacă ești relaxată și sănătoasă, copilul tău va resimți această armonie, dar dacă te simți mereu stresată și obosită, acest sentiment se va transmite și la el. Perioada post-natală, cu toată frumusețea și provocările ei, poate deveni copleșitoare dacă nu acorzi atenția cuvenită îngrijirii propriului corp. În acest articol, vei explora trei modalități care te pot ajuta să te simți împlinită după naștere, în timp ce corpul tău trece prin numeroase schimbări.

Iată care sunt acestea și cum te pot ajuta să treci peste această perioadă:

Stabilește-ți o rutină matinală completă

Chiar dacă poate părea dificil, experții recomandă să începi ziua de la primele ore ale dimineții prin a te schimba din pijamale, a-ți spăla fața și a te aranja, alegând hainele cele mai confortabile și plăcute pentru tine. Mai ales atunci când ești mamă, poate părea că timpul pentru tine este limitat, dar cu un efort mic, poți depăși aceste momente și poți face mici gesturi care să îți aducă o îmbunătățire semnificativă. Poți începe dimineața cu o cafea bună sau cu lectura unei cărți pe care ai dorit de mult să o parcurgi. Viața alături de un bebeluș poate fi provocatoare, dar frumoasă, mai ales în primele luni când atenția ta se concentrează asupra nevoilor lui. Cu toate acestea, dacă copilul tău este unul cuminte, care doarme și nu plânge prea mult, poți profita și mai mult de aceste momente speciale.

Include plimbările lungi în rutina ta

Un alt aspect deosebit de important este timpul petrecut în natură, ceea ce poate aduce îmbunătățiri semnificative atât în viața ta, cât și în calitatea somnului copilului tău. Dacă locuiești într-o zonă cu aer curat și liniștită, fără aglomerație, cu atât mai mult poți profita de această oportunitate. Ia-ți bebelușul cu tine și ieșiți la plimbare. Atât tu, cât și el, veți simți o transformare. Un ajutor excelent pentru astfel de escapade este căruciorul sport Balios de lux pentru copii – sky blue, disponibil în diverse culori la prețuri accesibile pe site-ul babymatters.ro. Astfel, bebelușul tău va fi în siguranță, iar tu vei putea să te reîncarci în mijlocul naturii, bucurându-te de aerul proaspăt, de cerul senin și de timpul petrecut calitativ.

Construiește mai multe relații 

Un aspect esențial în viața unei mămici este reprezentat de relații. Acestea au un rol deosebit de important în viața fiecărei persoane, oferind siguranță și sentimentul de apartenență de care toți avem nevoie. Prin urmare, pentru tine, ca mamă proaspătă, este important să nu te izolezi. Încearcă să ceri ajutorul celor apropiați, să comunici deschis, să împărtășești cum te simți și să pui întrebări atunci când ai dubii. Încearcă să fii implicată cât mai mult în relațiile tale. Chiar dacă aceasta este o etapă nouă în viața ta, conexiunile sociale sunt esențiale pentru a nu te simți singură. Împărtășește-ți sentimentele și organizează întâlniri, desigur, fără să te epuizezi. Stabilește limite în tot ceea ce faci.

În concluzie, experiența de a fi mamă poate fi adesea un drum dificil, dar reprezintă o sursă de împlinire în viața ta. Chiar dacă perioada de după naștere poate fi solicitantă, cu ajustări și schimbări semnificative, este esențial să-ți acorzi prioritate și să ai grijă de tine în toate aspectele. Petrece timp în natură, comunică deschis cu cei din jurul tău, îngrijește-te, citește și bucură-te de această etapă cât mai mult posibil.

 

Sursă foto: pexels.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin