ACV România/Asociația Cristi Vasiliu Inițiază Proiectul de Dotare și Modernizare a Terapiei Intensive Neonatale de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
ACV Romania/ Asociația Cristi Vasiliu recunoscută pentru implicarea sa în proiecte cu impact în terapie intensivă, anunță lansarea unui proiect de dotare și modernizare a secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Acest proiect, cu o valoare totală de peste 500.000 de lei, reprezintă răspunsul asociației la statisticile alarmante care plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile.
Anual, peste 6.000 de nou-născuți cu afecțiuni medicale grave sunt internați în secțiile de terapie intensivă neonatală de nivel III din România. Țara noastră se confruntă cu o rată a mortalității infantile de 5,6 decese la 1.000 de nașteri vii, semnificativ mai mare decât media UE de 3,4 decese la 1.000 de nașteri vii.
În anul 2022, Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a fost locul unde 1.663 de nou-născuți grav bolnavi, din județele Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Ialomița, Prahova au primit îngrijiri în primele lor zile de viață. Această cifră reprezintă nu doar un număr, ci o mărturie a rolului vital pe care îl joacă această secție în oferirea de îngrijiri specializate pentru cei mai mici și vulnerabili membri ai comunității noastre.
ACV România/ Asociația Cristi Vasiliu își propune să aducă o schimbare majoră prin dotarea secției cu urmatoarele aparate si echipamente medicale:
- Un aparat de ventilație neonatal de ultimă generație, esențial pentru susținerea funcției respiratorii a nou-născuților critici.
- Două pompe de muls profesionale și 20 de kituri aferente
- 3 monitoare moderne pentru supravegherea continuă a funcțiilor vitale.
- 10 paturi specializate pentru nou-născuți, pentru un confort și o îngrijire optimă.
- 3 lampi de fototerapie, esențiale în tratamentul icterului neonatal.
- Injectomate
- Pulsoximetre
- Hotă cu flux laminar pentru prepararea sterilă a soluțiilor perfuzabile
Aceste noi dotări vor reprezenta un avans semnificativ în calitatea îngrijirii medicale oferite nou-născuților internați în secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Obiectivul nostru central este de a îmbunătăți performanța și siguranța în procesul de îngrijire neonatală, oferind astfel echipei de medici și asistenți medicali care se dedică zi de zi salvării vieților acestor micuți pacienți, echipamentele necesare
Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită generozității și angajamentului companiilor partenere care au înțeles profund semnificația misiunii noastre. Contribuția lor este vitală în susținerea și îmbunătățirea continuă a serviciilor medicale neonatale.
Mulțumim
Heidelberg Materials România S.A.,
Nimet SRL,
SC Meda SRL,
SC Falkor SRL
Dr. Anca Georgescu, șef secție Neonatologie SJU Târgoviște “Sprijinul ACV România în demersul de a ridica nivelul de dotare al Secției de Neonatologie a SJU Târgoviște este un ajutor nesperat în această perioadă complicată din punct de vedere financiar pentru sistemul de sănătate. Timpul nu are rabdare cu noi. Micuții grav bolnavi au nevoie de ajutorul nostru imediat, ajutor care implica pregatire profesională, lucrul în echipă și dotări de top. De aceea implicarea ACV România este deosebit de importantă. Intervenția medicală la timp, sprijinită de suportul tehnic – echipamentele – fac la propriu diferența dintre viață și moarte.”
Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Președinte Comisia de Neonatologie din cadrul Ministerului Sănătății“ Mulțumim Asociației Cristi Vasiliu. Unde nu există sprijinul PNRR singura șansă sunt investițiile private. Sperăm că maternitatea din Târgoviște, odată cu venirea colegilor mai tineri dar și cu up-datarea tehnologică să își crească aportul în îngrijirea nou-nascuților cu afecțiuni critice din România.”
Delia Vasiliu, președintele ACV România: “Proiectul pe care îl lansăm astăzi reprezintă mult mai mult decât simpla achiziție de echipamente medicale; este, în esență, o investiție profundă în viitorul țării noastre, în binele comun și în sănătatea generațiilor viitoare ale României. Fiecare viață de nou-născut salvată nu este doar o victorie individuală, ci o poveste de succes pentru întreaga noastră societate, reprezentând o speranță și o promisiune pentru viitor. Prin eforturile și resursele dedicate acestui proiect, ACV Romania își reafirmă angajamentul neclintit și profund față de lupta pentru sănătatea, siguranța și bunăstarea celor mai vulnerabili membri ai societății noastre – nou-născuții aflați în secțiile de terapie intensivă. Suntem dedicați nu doar ameliorării condițiilor actuale, ci aspirăm să stabilim noi standarde de excelență în îngrijirea medicală neonatală în România, contribuind astfel la crearea unui viitor pentru cei aflați în secțiile de terapie intensivă“
Secția spitalului din Târgoviște are un număr total de 50 de paturi, dintre care 30 în sectorul rooming-in, 10 paturi în sectorul prematuri și 10 paturi în sectorul terapie intensivă nou-născuți. În anul 2022, totalul nașterilor din secție a fost de 1.663, dintre care 156 au fost prematuri și 246 de nou-născuți care au necesitat terapie intensivă. Dintre pacienții de la terapie intensivă, 43 de bebeluși au necesitat ventilare mecanică, iar șase, care aveau malformații cardiace și digestive, au fost transferați către alte secții.
Vă puteți alătura misiunii ACV România de a asigura un viitor copiilor care se luptă pentru viață în secțiile de terapie intensivă. Fiecare gest, fiecare contribuție din partea dumneavoastră aduce un val de speranță acolo unde este cel mai mult nevoie. Pentru a afla mai multe despre Asociația ACV România, proiectele noastre în desfășurare și modalitățile prin care puteți sprijini această cauză, vizitați site-ul nostru: www.acvromania.ro. Suntem profund recunosători pentru orice formă de ajutor și susținere care ne permite să continuăm să influențăm pozitiv viețile celor mai fragili membri ai societății noastre, nou-născuții aflați în unitățile de terapie intensivă. Împreună, putem face o diferență reală în lumea lor.
Despre ACV România /Asociația Cristi Vasiliu Ne trezim în fiecare zi hotărâți să ne folosim resursele pentru a crea o lume în care cât mai mulți copii să aibă șansa de a duce o viață lungă și sănătoasă. Noi, cei din ACV România credem că toate viețile au aceeași valoare. Și credem că oamenii, grupurile și organizațiile au un impact pozitiv mai mare și pot realiza mai mult dacă fac lucrurile împreună.
Ne dorim să contribuim la scăderea numărului copiilor care mor în fiecare an înainte de a împlini vârsta de 1 an. Facem asta prin dotarea și modernizarea secțiilor de terapie intensivă nou-născuți din România, prin dezvoltarea unei rețele de telemedicină între toate secțiile de Terapie intensivă nou-născuți din țară, dar și prin proiectul de construire de la 0 a unei noi secții de terapie intensivă nou-născuți la Târgu-Mureș.
Mai multe despre noi și proiectele noastre puteți afla pe www.acvromania.ro.
Persoană de contact: Delia Vasiliu – Președinte, tel. 0749282282
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
Aproape de comă alcoolică șoferul unui autocar a fost prins pe Autostrada București – Pitești de Poliția Găești
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Omraam: Dacă oamenii sunt mereu nemulțumiți, dezamăgiți, este pentru că au prea multă încredere în achizițiile materiale pentru a-i face fericiți
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna