3 tipuri de vehicule prietenoase cu mediul

Schimbările climatice din ultimii ani împing societatea către  găsirea unor moduri alternative de transport și producere a unor autovehicule mai prietenoase cu mediul. Mașinile ce utilizează combustibili fosili urmează să fie interzise în Uniunea Europeană începând cu 2035. Dacă te afli în căutarea unei alternative pentru vehiculele clasice, mai jos vei găsi o listă cu 3 tipuri de autovehicule ecologice pe care le vei putea conduce în viitor.

Iată cele 3 tipuri de vehicule ecologice și prietenoase cu mediul!

1.        Vehiculele care funcționează pe bază de gaz petrolier lichefiat

Gazul petrolier lichefiat, abreviat GPL, este o alternativă ecologică și ieftină pentru mașinile care funcționează pe bază de combustibili fosili. Mașinile produse în ultimii ani vin direct cu această instalație sau poți opta pentru instalarea ei de către producător. Dacă deții un autovehicul al cărui motor funcționează pe benzină, instalarea unei instalații GPL te va ajuta să economisești bani și, astfel, vei conduce o mașină mai prietenoasă cu mediul.

Costul inițial al unei astfel de instalații pornește de la 2.000 de lei, în funcție de capacitatea de stocare pe care dorești să o aibă rezervorul de GPL, costul instalației putând varia. Instalarea unui astfel de sistem se poate face doar la o firmă specializată și autorizată de către RAR. Dacă deții un vehicul care funcționează pe bază de combustibili fosili, instalația de GPL reprezintă varianta ideală pentru tine.

2.         Mașinile electrice

Dacă până acum 5 ani mașinile electrice reprezentau o inovație și nu întâlneai foarte multe în trafic, acum aceste vehicule au devenit ceva obișnuit. Marii producători auto încearcă să țină pasul cu avansul tehnologic și încep să producă din ce în ce mai multe vehicule electrice. În funcție de marcă, dotări și autonomia pe care o oferă, prețul unui astfel de autovehicul poate să difere. Dacă nu vrei să cumperi o mașină electrică dar îți dorești un vehicul electric, pe site-ul dbsolar.ro vei găsi scutere, biciclete și trotinete electrice la un preț accesibil. Uniunea Europeană alocă anual subvenții pentru achiziționarea vehiculelor electrice în detrimentul celor clasice, deoarece modul în care sunt produse este mai ecologic.

3.         Mașinile care funcționează pe bază de combustibili alternativi

Găsirea unor tipuri de combustibili alternativi începe să fie din ce în ce mai importantă, iar trecerea de la combustibilii fosili dăunători mediului înconjurător la cei alternativi, mai prietenoși cu mediul, va asigura un mediu mai sigur pentru umanitate. Combustibilii alternativi, precum uleiul de floarea soarelui, au început să fie testați la o scară largă, pentru a observa impactul pe care aceștia îl au asupra mediului. În mai multe țări din Uniunea Europeană, certificarea acestor tipuri de combustibili este în curse de aprobare și momentul în care mașina ta va putea funcționa pe bază de ulei de floarea soarelui sau combustibil obținut din resturi vegetale nu este departe.

Conform ultimelor date oferite de cercetători, din 2030 schimbările climatice devin ireversibile și găsirea unor variante ecologice pentru transport ar trebui să devină prioritară. Schimbarea poate începe și de la tine: folosirea mijloacelor de transport în comun, stingerea becurilor atunci când nu sunt folosite, achiziționarea unui vehicul electric și depozitarea corectă a deșeurilor va asigura un mediu propice vieții și pentru generațiile care vor urma.

Sursa foto: pexels.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share