Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

30 de infractori, urmariti international, au fost depistati de politistii damboviteni

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor din Dâmboviţa au destructurat o grupare infracţională, formată din 30 de persoane de cetăţenie română, irlandeză, cehă şi poloneză, specializată în comiterea de infracţiuni de înşelăciune pe teritoriul mai multor ţări din Uniunea Europeană. Un cetăţean din Irlanda şi unul din Marea Britanie erau căutaţi de autorităţile franceze, în baza unor mandate europene de arestare. 
La data de 19 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Hunedoara şi I.P.J. Bihor, au depistat şi au identificat 30 de persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, pe teritoriul mai multor ţări din Uniunea Europeană.
Din cercetări, a rezultat că membrii grupării se deplasau la sediile unor societăţi comerciale, cărora le prezentau oferte foarte avantajoase pentru executarea unor lucrări de asfaltare, în localităţile unde acestea aveau sedii.
 
După ce agenţii economici achitau suma cerută de membrii grupării pentru lucrările de asfaltare a curţilor societăţilor, aceştia plecau fără a mai executa lucrările, sub pretextul că au nevoie de materii prime pentru finalizarea lucrărilor. 
 
Doi dintre membrii grupării, un bărbat de cetăţenie irlandeză, de 33 de ani, şi un bărbat, de 44 de ani, din Marea Britanie, au emise pe numele lor mandate europene de arestare, de către autorităţile judiciare din Franţa, pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.
12 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Dâmboviţa, pentru continuarea cercetărilor. 
Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Distribuie acest articol Oficial Media
Share