5 criterii pentru reparatii cutii de viteze

Cautarea unui service de reparatii cutii viteze poate fi o mare problema pentru multi proprietari de vehicule. Sunt multe spatii publicitare, siteuri unde poti intalni anunturi si oferte, insa nu poti stii daca acestea ofera sau nu ceea ce vrei tu cu adevarat.

reparatii cutii de viteze

Bineinteles cand sunt zeci de oferte, trebuie sa cunoastem unele criterii dupa care sa le putem categoriza. Sa vedem daca ofera un pachet intreg sau doar o parte din serviciului aferent.

Criterii dupa care sa verificam ofertele:

  • ofera pret manopera reparatie cutie de viteze?
  • asigura piese de schimb pentru reparatie?
  • care este calitatea pieselor de schimb pe care le utilizeaza in reparatii?
  • in cat timp se face reparatia?
  • ofera garantie pe manopera si pe piese de schimb?
  • ofera servicii de transport pentru cutie, la service si inapoi?

Pret manopera cutie de viteze

Stiu ca sunt multi cei care tind sa ia cea mai ieftina oferta. Oare ne da oferta respectiva tot ceea ce avem nevoie? Foarte bine daca este o alegere bine gandita si celelalte puncte ne convin. Altfel este posibil sa ajungem in unele dificultati. Chiar daca pretul este un criteriu important, nu poate substitui celelalte criterii. Trebuie sa tinem cont si de celelalte puncte de mai sus, sa le analizam daca avem sau nu nevoie de ele.

Piesele de schimb pentru reparatie si calitatea acestora

Deseori intalnim oferte de reparatii care nu asigura piese de schimb pentru reparatie. Ba chiar cer clientului sa aduca piesele lui si ei fac doar reparatia. Din pacate, in cele mai multe cazuri, acest lucru poate sa genereze unele probleme.

Sunt mecanici care nu doresc sa se implice in vanzarea pieselor. Identificarea pieselor de schimb insa apartine de munca mecanicului de reparatii cutii viteze. Dupa ce acesta identifica piesele, poate sa trimita clientului un necesar cu mentiunea de unde sa comande aceste piese.

Daca o firma nu asigura piesele pentru reparatie, putem stii ca nu are piese pe stoc, ceea ce poate prelungi timpul de reparatie. Dupa identificare, piesele trebuie comandate si in functie de locul de unde sunt transportate, se mai adauga 2-3 zile la timpul de reparatie.

Pe de alta parte, sunt clienti care prefera sa cumpere singuri piesele si sa vina la reparatie. In acest caz, ofertele sunt bune de luat in considerare. Daca insa nu doriti sa va bateti capul cu cautarea pieselor de schimb, este bine sa gasiti o oferta care asigura si piese pentru reparatie.

In cat timp se face reparatia?

Timpul reparatiei poate depinde de multi factori. Cum am amintit mai sus, faptul ca piesele nu sunt pe stoc, influenteaza timpul de reparatie. Oricat de harnic ar fi mecanicul si oricat de repede ar lucra, daca nu are piese pe stoc, va trebui sa astepte pana cand acestea ajung la el pentru a termina reparatia.

Daca are foarte mult de lucru si da o perioada lunga pentru reparatie, este bine sa ne gandim, sa platim poate putin mai mult dar cutia sa fie gata in timp util, pentru ca vehiculul sa poata lucra.

Garantia pe manopera si pe piese.

Garantia pe manopera ne asigura de fapt ca piesele vor fi montate corespunzator si nu se vor intampla defectiuni cauzate de o eroare de montaj. Cand pentru reparatie primiti 6 luni garantie, aceasta acopera exact timpul in care veti vedea ca totul functioneaza normal. O piesa montata gresit, va avea o durata de viata mult mai scurta iar aceasta garantie acopera exact aceste probleme.

Nu acopera uzura pieselor de schimb care de fapt este acoperita de producatorul de piese de schimb. In general, piesele de schimb au o garantie de un an de zile daca sunt montate de un service autorizat.

Transportul cutiei la service si inapoi

Acest criteriu este valabil doar in cazul in care lucrati cu o firma dintr-o alta localitate. Pentru ca in ultimul timp, absolut totul poate fi facut de la distanta, serviciile de curierat sunt cea mai buna solutie.

Sunt si oferte in care apar incluse si costurile de transport. Pana la urma, daca asigura in pachetul de reparatii, transportul cutiei, ia de pe umerii clientului si aceasta problema. SC MOROGEC AUTO SRL in oferta de reparatii cutii viteze camioane, asigura si transportul cutiilor la service si inapoi la client.

Orice oferta este de fapt un pachet de beneficii pe care le primeste clientul. Cu cat este pachetul acesta mai bogat cu atat va avea clientul mai putin de facut pentru rezolvarea problemei pe care o are.

Bineinteles ca fiecare client are alte asteptari si alte necesitati. Aici pot interveni ofertele personalizate care de cele mai multe ori pleaca de la o oferta generala si dupa cerinte se poate imbogati si cu alte facilitati.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share