Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

3T – TRIUNGHIUL TURISTIC TARGOVISTEAN

Am vorbit cu cativa ani in urma despre 3T ( Triunghiul Turistic Targovistean) si nu este cazul sa ma repet. Intr-un oras cu o industrie pe linie moarta, un bun gospodar se foloseste de ce are la indemana pentru a ridica nivelul de trai in randul comunitatii pe care o conduce. Si intr-adevar, istoria este de partea noastra cu tot ce inseamna pionierat cultural si politic.
Ieri la Teatrul Tony Bulandra, Gabriel Boriga a tinut sa reamintesca presei:Daca din punct de vedere al industriei nu stiu ce perspective imediate putem sa avem, cultura, arta, traditiile ne sunt alaturi . O cultura moderna, un festival (BABEL) care de la an la an va atrage mai multe opinii pozitive, mai multi oameni, mai multi turisti si mai multi bani care vor veni la Targoviste.”


Promovarea traditiei, a istoriei Cetatii si un cadru propice dezvoltarii culturii prin manifestari educativ- artistice au devenit in ultimii ani principala preocupare a primarului targovistean. Directia fiind una de atragere a vizitatorilor, una generatoare de venituri prin turism, se impunea si o modernizare a infrastructurii, o regenerare a ansamblului urbanistic, actiune premeditata prin atragerea de fonduri europene si proiectele aflate astazi in desfasurare.
Primarul Municipiului Targoviste are o strategie bine pusa la punct si care déjà in mare parte este aproape de finalizare, si aici ma refer la reconstructia si modernizarea urbana, PIDU, la Complexul Turistic de Agrement si Natatie cu cel mai mare bazin olimpic din Romania si, de asemenea, la acesti factori decisivi: traditie, istorie, cultura – festivalurile concurs  “Mostenirea Vacarestilor” si “Crizantema de Aur”, cele mai longevive manifestari de gen din Romania, si mai-noile, dar de talie internationala, festivalurile BABEL si DRACULA.

“Este dezideratul pe care il am, sa fim o capitala culturala a Romaniei! Deziderat nu doar al meu, ci si al unei echipe formata dintr-un oras – Targoviste. Nu este usor, vom intampina piedici, critica, dar o sa invatam din toate si o sa luam totul ca o experienta si o pilda care ne va intari si care ne va motiva sa ajungem unde ne dorim. Targovistea voievodala are un prezent bun si va avea un viitor si mai bun, insa aceste lucruri nu se pot intampla decat impreuna cu oamenii de cultura, de arta, cu oamenii politici, cu oamenii de sport, cu toti cei care iubesc orasul, iubesc judetul Dambovita”, a mai declarat Gabriel Boriga la finalul conferintei de presa sustinuta alaturi de directorul Teatrului Tony Bulandra, domnul M.C. Ranin si care a avut ca tema cea mai mare manifestare culturala a anului: “BABEL F.A.S.T. 2014”.


 Cristi Iordache
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">