Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

4 idei de mărire a unui apartament prin redecorare

Mulți dintre locuitorii orașului Târgoviște stau la bloc. Acest lucru ne duce cu gândul la locuințe restrânse în care trebuie sa existe o armonie. Dacă te gândești să-ți redecorezi apartamentul în aceasta vară cu obiecte la modă, astfel încât să creezi iluzia optică a unui spațiu mai mare decat în realitate, mai jos găsești câteva idei utile și prietenoase cu buzunarul pentru fiecare cameră a casei tale.

Cum să ai un apartament modern cât mai mult timp

Optează pentru un living open space

Livingul sau sufrageria este unul dintre cele mai importante locuri dintr-o casă, indiferent de mărimea acesteia. Însă când vine vorba despre camere mai mici, ar trebui să ai vedere mai multe aspecte atunci când redecorezi. În primul rând, canapelele sau colțarele mari nu se mai poartă de ceva vreme, așa că a venit timpul să te orientezi spre piese de mobilier minimaliste sau clasice. Nu numai că te vor face să ai mai mult spațiu, însă acestea te vor ajuta să creezi impresia unei camere mai mari și nu se vor demoda prea curând.

O altă idee de redecorare a sufrageriei, care presupune și câteva elemente de amenajare, este crearea unui spațiu deschis. Pentru asta, te poți folosi de câteva idei de amenajare pentru un living open space, printre care, aceeași canapea minimalista care se potrivește foarte bine alături de o masă în centrul camerei. Pe lângă faptul că vei câștiga mai mult loc, vei crea și o continuitate cu restul casei. Pentru a delimita încăperile, schimbarea parchetului ar trebui sa fie suficientă, dacă asta dorești.

Bucătăria sau inima casei

Trebuie să recunoști că cel mai mult timp petrecut de familie într-o casa este bucătăria. Acolo se întâmplă multe lucruri, așadar, acestei camere va trebui să îi acorzi o atenție sporită. Aici, mai mult decât în orice altă cameră, va trebui să te gândești cum economisești spațiul. 

Dacă este vorba despre o bucătărie mică, o idee bună ar fi să nu mizezi pe corpuri mari, ci pe unele care să încadreze la fix tot ceea ce vrei să ții aici, în funcție de mărimea acesteia.

Dacă dorești sa faci mici schimbări necostisitoare, o chiuvetă pentru bucătărie poate fi o idee bună. Modelele rotunde sunt printre cele mai căutate. Chiar dacă sunt mai mici, acestea sunt mai adânci, deci mai încăpătoare.

Dormitorul sau dormitoarele

În funcție de câte camere are apartamentul tău, trebuie ca dormitorul sau dormitoarele să primească atenția cuvenită. Fiind spații de odihnă, acestea vor avea nevoie de investiții serioase, în special, în paturi de bună calitate. 

În ceea ce privește depozitarea hainelor, poți opta să transformi unul dintre ele în dressing sau, acolo unde nu se poate, poți alege un dulap mai mare și mai îngust pe un perete întreg.

Pentru a economisi bani, nu ai nevoie de șifoniere propriu-zise, poți merge pe varianta unei construcții cu rafturi montate pe pereți laterali și uși.

Transformă-ți baia într-o oază de relaxare

În ultimii ani, baia a devenit una dintre cele mai des renovate camere dintr-un apartament. Acest lucru se întâmpla datorită schimbărilor dese a modelelor de gresie, faianță și mobilier. Ca să nu ajungi în această situație, poate ar trebui să iei în considerare culorile moderne, dar simple. Acestea te vor ajuta să reduci și costul total al investiției. În ceea ce privește dezbaterea cadă versus duș, aici depinde de confortul tău. Ca idee generală, un duș poate fi mai scump decât o cadă care nu se demodează niciodată, însă, în același timp, acesta te poate ajuta sa economisesti spațiu.

Dacă dorești să faci schimbări în apartamentul tău, astfel încât acesta să pară mai mare, te poți inspira din ideile prezentate mai sus, pe care le poți adapta după plac. Fie că mergi pe variante clasice sau pe accente moderne, este bine să explorezi mai multe opțiuni înainte să iei o hotărâre.

 

 Sursa foto: Pixabay.com

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share