28/10/2020

4 Întrebări despre suplimentele alimentare, pe care TOȚI românii trebuie să și le pună ÎNAINTE de a le consuma

Contrar opiniei publice, nu toate suplimentele alimentare sunt sigure pentru consum. Mai mult decât atât, se pare că sistemul de verificare a acestor substanțe, odată ajunse pe piață, este îndoielnic. Cu toate acestea, românii continuă că le cumpere și să le consume, uneori fără a se gândi la consecințe. Cu scuza că, în cel mai rău caz, nu le va face niciun bine, aceștia se expun unui risc mai mare decât cred. 

Iată 4 întrebări, pe care ar trebui să ți le pui înainte de a lua suplimente alimentare: 

Este un supliment de calitate? 

Legislația din majoritatea țărilor este atât de permisivă încât aproape oricine poate scoate pe piață produse sub această etichetă. Aceștia pot pretinde că respectiva substanță are efecte extraordinar de bune. Dar cum poți fi sigur că spun adevărul? 

O companie care produce suplimente alimentare de calitate va lista un șir complet de ingrediente, care intră în compoziția pastilelor. Dacă pe eticheta produsului nu poți regăsi o astfel de enumerare, mai bine îl lași pe raft. De asemenea, dacă un element folosit acoperă doar 10% sau 30% din necesarul zilnic, pe care trebuie să îl asimilezi, practic dai banii degeaba pe ceva ce nu va fi eficient. 

Câți ani ai? 

În această perioadă, multe persoane aleg să se întărească folosind produse naturiste pentru imunitate, care sunt, de altfel, foarte recomandate de către medici. Când vine vorba de suplimente însă, românii ar trebui să ia în considerare și vârsta pe care o au. Unele categorii, cum sunt copiii de la școală, au nevoie mai mare de substanțe cu rolul de a le întării sistemul imunitar. 

Vârsta poate juca un rol surprinzător de important în alegerea vitaminelor potrivite. Spre exemplu, adolescenții au nevoie adesea de mai multă vitamina C și D, deoarece au un stil de viață activ, în timp ce copiii mai mici au carențe de calciu și magneziu, importante pentru procesul de creștere. Bătrânii duc lipsă de antioxidanții benefici pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Caută acele suplimente care sunt dedicate segmentului tău. 

Cât de sănătos este sistemul tău digestiv?

Substanțele nutritive din suplimente nu vor fi absorbite foarte bine dacă sistemul digestiv nu funcționează optim. Spre exemplu, sindromul de colon iritabil sau boala Crohn reprezintă piedici în acest sens. Cei care au un stomac sensibil ar trebui să apeleze la un medic de specialitate, chiar înainte de a începe un astfel de tratament. Acesta poate sugera cele mai eficiente scheme, care să nu agraveze afecțiunea deja existentă. 

Cât de sănătos ești în general? 

Problemele de sănătate, precum hipertensiunea arterială și afecțiunile hepatice sau renale, sunt alte condiții serioase, care trebuie luate în considerare înainte de a se administra substanțe nutritive suplimentare de orice fel. În aceste cazuri deosebite, unele vitamine și minerale trebuie evitate. 

Iată doar câteva întrebări, pe care orice român ar trebui să și le pună înainte de a urma o dietă sau un tratament fără a se consulta în prealabil cu un medic. Sănătatea ta este importantă, așa că ia-o în serios și informează-te! 

 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share