Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

4 sfaturi utile de care să ții cont în alegerea mobilei de bucătărie

Reamenajarea sau decorarea casei este un pas extrem de important, mai ales atunci când vorbim de prima ta locuință. Chiar dacă poate fi mai interesant să mobilezi și să amenajezi camere precum living sau dormitor, nu trebuie să lași la final bucătăria. Aceasta este locul în care vei petrece destul de mult timp și vei prepara cele mai gustoase mese pentru tine și familia ta.  Având în vedere că există o gamă largă de modele disponibile, să alegi mobilierul poate fi o decizie cât se poate de grea.  

Iată 4 sfaturi utile de care să ții cont atunci când îți alegi mobila de bucătărie:  

  1.     Bugetul

Chiar dacă nu ține în sine de amenajare, bugetul este unul din factorii ce trebuie luați în calcul atunci când începi pregătirile. Ideal ar fi să îți pui de la bun început un buget în minte, în care să intre atât achiziționarea mobilierului, cât și costurile de manoperă și de montare. Mai mult, păstrează o sumă de bani și pentru situații sau cheltuieli neprevăzute, astfel încât acestea să nu îți depășească suma de bani alocată deja.  

  1.     Spațiul

În primul rând, atunci când vrei să alegi mobila de bucătărie trebuie să ții cont de spațiul de care dispui. Așa că, ia o ruletă în mână și măsoară dimensiunile, atât în plan vertical, cât și în plan orizontal. Pe lângă asta, ține cont de faptul că e necesar ca în bucătărie să adaugi și o masă, dar și un frigider de pe altex.ro – ideal ar fi să te gândești încă de la început la poziționare, astfel încât să știi spre ce fel de tip de mobilă să te orientezi.  

  1.     Asigură-te că alegi o bucătărie practică

Bucătăria este locul în care aspectul practic trebuie să fie pus pe primul loc. Ar fi de preferat ca în compartimentare să ții cont de cât de multe spații de depozitare ai nevoie, dar și cum ar fi mai ușor de accesat. Mai mult trebuie să te gândești și la materialul pe care îl alegi, având în vedere că umezeala sau petele vor acționa asupra acestuia.  

  1.     Optează pentru culorile potrivite

Culorile au un impact semnificativ asupra atmosferei din bucătărie. Culorile deschise pot face spațiul să pară mai mare și mai luminos, în timp ce culorile închise pot crea o atmosferă mai intimă. Alege o paletă de culori care să se potrivească cu stilul și preferințele tale personale.

În concluzie, alegerea mobilei pentru bucătărie nu ar trebui să fie făcută în grabă. Investește timp și efort în procesul de selecție pentru a asigura că bucătăria ta devine un spațiu funcțional și plăcut, care să-ți satisfacă toate nevoile. Cu aceste 4 sfaturi utile în minte, vei fi pregătit să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește mobila pentru bucătărie.

 

Sursa foto: pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share