Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Când și cum achiziționezi electrocasnicele: sfaturi utile

Electrocasnicele sunt necesare în orice casă, atât pentru confort, cât și pentru diverse activități de zi cu zi. În general, electrocasnicele se schimbă atunci când te muți, când renovezi sau dacă apar defecțiuni. Este o idee bună să le alegi cu grijă, pentru a te bucura de ele ani în șir și a te ocupa de sarcinile casnice cu mai puțin efort.

Descoperă câteva sfaturi utile legate de achiziția electrocasnicelor

Electrocasnicele pentru bucătărie

Electrocasnicele pentru bucătărie se numără printre cele mai importante aparate din casă. Bineînțeles, nu toate aparatele de bucătărie sunt absolut necesare. 

Dacă urmează să te muți în casă nouă sau renovezi, este de preferat să începi cu aparatura esențială, precum cuptorul și plita sau aragazul și frigiderul. Nu este o idee bună să începi cu mobila, iar mai apoi să iei electrocasnicele în funcție de spațiul rămas, dimpotrivă. Încearcă să planifici amenajarea bucătăriei cu totul. În acest fel, nu vei avea surprize neplăcute.

Când alegi aparatele pentru gătit, ține cont de buget, dar și de mărimea bucătăriei. Uneori, este mai simplu să optezi pentru un aragaz în loc de cuptor încastrat și plită. Așadar, descoperă gama de aragaze de pe altex.ro. Produsele disponibile se caracterizează prin calitate și eficiență energetică, ceea ce reprezintă două mari criterii pe care trebuie să le iei mereu în considerare.

Mașina de spălat

Printre electrocasnice esențiale pentru un trai confortabil se numără și mașina de spălat. Dacă în alte țări ai o mulțime de opțiuni pentru curățarea hainelor, precum spălătoriile, în țara noastră acest lucru nu este foarte frecvent.

Mașina de spălat se poate amplasa în bucătărie, pe hol, în baie sau într-o cameră dedicată.

Dacă îți dorești să îngrijești rufele ușor și fără bătăi de cap, alege o mașină de spălat cu uscător integrat sau un uscător de rufe separat. Uscătorul de rufe te va ajuta să te ocupi rapid de îngrijirea hainelor, să nu mai pierzi timpul cu întinderea lor pe suporturi metalice sau pe sârmă, dar și să reduci timpul dedicat călcatului.

Aparatele pentru curățenie

O mulțime de aparate te pot ajuta să faci curățenie mai ușor, însă cel mai popular este aspiratorul. Pentru a curăța eficient podelele, dar și alte zone, precum colțurile tavanelor sau canapeaua, ai nevoie de un aspirator.

Este o alegere inspirată să achiziționezi aspiratorul imediat ce te muți sau imediat după ce renovezi. Poți opta pentru un model vertical, un aspirator robot sau un model clasic. Ține cont de dimensiunile casei, de cât de des vei aspira, dar și de cât de mult păr lasă animalele de companie atunci când alegi un model.

Fierul de călcat

Îngrijirea hainelor nu se încheie după spălarea și uscarea lor. Mai multe tipuri de haine necesită folosirea unui fier de călcat pentru a fi gata de purtare. Fierul de călcat nu este un must din prima clipă în care te muți sau reamenajezi, însă este bine să-l ai în vedere. Poți alege un fier de călcat tradițional, un fier vertical sau chiar o stație de călcat.

Alegerea electrocasnicelor nu trebuie să se facă pe grabă. Decide cu atenție ce tip de aparate alegi, unde le amplasezi, dar și cum le întreții pentru a te bucura de ele pe termen lung.

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share