Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

400 de muncitori de la Oţelinox au declanşat, astăzi, greva generală pe termen nelimitat

15110934143_8b4a1eae5e_zAproape 400 de muncitori de la Oţelinox au declanşat, astăzi, greva generală pe termen nelimitat. Oamenii vor măriri de salarii de 16% şi semnarea contractului colectiv de muncă pe perioada 2014-2016, însă conducerea unităţii ar fi de acord cu o mărire de doar 6 procente.

„Am cerut o sumă decentă din punctul nostru de vedere. Noi ne respectăm societatea. Practic, la ultima negociere s-a cerut 8%, iar dumnealor nu au fost de acord nici măcar cu un procent”, spune un muncitor în vârstă de 54 de ani.

 

Între timp, şefii de departamente au fost puşi, se pare, să împiedice desfăşurarea protestului.

„Şansele sunt, ca întotdeauna, 50-50. S-a ajuns aici în urma eşurării negocierilor pentru contractul coletiv de muncă pentru periaoda 2014 – 2016, unde administraţia s-a cramponat într-o cerere pe care angajaţii societăţii participanţi la conflict o consideră nesatisfăcătoare în neconcordanţă cu munca pe care o depun. Ne-am lovit de o duritate execesivă a administraţiei. Singurul punct care a mai rămas de negociat este creşterea salarială. Oferta lor de 6% cu 1 septembrie şi 800 de lei la smenătură o considerăm prea mică faţă de posibilităţile financiare ale firmei şi faţă de munca depusă. Ne-au surprins presiunile la care au fost supuşi angajaţii societăţii prin şefii de departamente şi de secţii în dorinţa lor de a face oamenii să renunţe la protest. Şi aseară şefii au stat pe capul oamenilor şi încercau să îi convingă să renunţe la protest. Unitatea este una foarte solidă financiar. Suntem lideri mondiali pe multe segemente de piaţă şi din punct de vedere financiar, firma poate suporta creşterea financiară pe care o solicită oamenii”, a declarat liderul SLI Oţelinox Târgovişte, Dumitru Paraschiva.

Oțelinox Târgoviște este o companie producătoare de oțeluri speciale și laminate. Începand cu anul 1997, pachetul majoritar de acțiuni al Oțelinox ( 51%) a fost achiziționat de Samsung Deutschland GmbH – filială a grupului Samsung Corporation.

Situaţia financiară foarte bună

Acțiunile Oţel inox au fost tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB), până în luna mai a anului 2006, când acționarii companiei au aprobat, cu majoritate de voturi, delistarea companiei Oțelinox de la tranzacționarea la BVB. La finalul anului 2006, compania și-a extins gama de fabricație, prin finalizarea investițiilor în secția de țevi sudate din oțel inoxidabil. Capacitatea de producție pentru table și benzi din oțeluri inoxidabile este de 60.000 tone pe an, iar capacitatea pentru profile mici și sârma este de 100.000 tone pe an. În 2013 compania a realizat o cifră de afaceri de aproape 400 de milioane de lei şi au terminat anul fără datorii.

sursa: reporterpenet.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share