Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Biblioteca Judeţeană „I.H.Rădulescu”, Societatea Scriitorilor Târgovişteni şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” organizează Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, ajuns anul acesta la ediţia a XLVI-a.
Deschiderea evenimentului va avea loc astazi, ora 11.00, la Muzeul de Artă din Târgovişte. Tot astazi la orele 15.00-17.30, la Muzeul de Artă din Târgovişte, va avea loc o masă rotundă cu tema ”Promoţia de azi a Şcolii de la Târgovişte”, iar la ora 18.00, se va desfăşura vernisarea expoziţiei de grafică – Constantin P. Popescu şi sculptură -Ion Mărculescu. Sâmbătă, va avea loc decernarea premiilor şi lansarea cărţii ”Festivalul Naţional de Literatură Moştenirea Văcăreştilor – ediţia a XLVI-a, Târgovişte 2014”, editată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Societatea Scriitorilor Târgovişteni.
Manifestarea are patru secţiuni de creaţie: poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt. Concursul se adresează creatorilor din toată ţara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membrii ai uniunilor de creaţie ori au volume de autor – după cum precizează directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Ionuţ Lăscaie.
Scopul concursului este să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc ori universal. Concurenţii – care pot participa la una sau mai multe secţiuni – au de prezentat la concurs un grupaj de maximum 10 titluri pentru secţiunea de poezie, 3 proze, însumând maximum 8 pagini la secţiunea proză scurtă, 1-2 piese de teatru scurt (inclusiv piese pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt. La secţiunea eseu (două lucrări de circa 4 – 5 pagini), tema este „Dinastia Văcăreştilor şi literatura română premodernă la Târgovişte”.
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
Te ajutam sa faci bagajul!
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Cum îi apropiem pe copii de matematică? Ivona Munteanu: În jurul nostru totul este matematică | VIDEO
Ce mai poti citi
Cum tratam pe cai naturiste hipotiroidismul?
Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei din Munţii Orăştiei
2, 4 miliarde de euro pentru programul EUROPA CREATIVĂ