Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

5 avantaje ale ortodonției pentru sănătatea dentară

Dacă până acum câțiva ani, ortodonția era deseori asociată cu adolescenții sau copiii, în ziua de astăzi întâlnim din ce în ce mai mulți adulți preocupați de sănătatea dentară și de un zâmbet frumos, ca de revistă. 

Se recomandă ca prima vizită la medicul ortodont să aibă loc la vârsta de 7 ani, chiar dacă copilul nu va avea nevoie de un tratament ortodontic chiar în acel moment. Scopul vizitelor timpurii este de fapt preîntâmpinarea unor probleme precum malocluzie, dinți nepoziționați corect sau dezvoltarea anormală de la nivelul maxilarului. Vizita la medicul ortodont este binevenită oricând, la orice vârstă, având multiple avantaje pentru sănătatea dentară:

 

Prevenirea durerilor dentare

Durerile dentare nu sunt provocate doar de carii sau diverse traumatisme, ci chiar și de o aliniere incorectă a dinților. Dinții înghesuiți pot provoca o presiune constantă la nivelul maxilarului și un disconfort major în cazul anumitor pacienți. Dacă ai evitat până acum vizita la medicul ortodont din cauza preconcepției care susține că tratamentele nu sunt tocmai ieftine din punct de vedere financiar, ar trebui să știi că există și variante de aparat dentar pret accesibil care te ajută nu doar să corectezi problemele de la nivelul dinților, ci te scapă și de disconfort.

5 avantaje ale ortodonției

Prevenirea pierderii premature a dinților

Spațierile sau înghesuirile de la nivelul dinților determină de multe ori inflamații la nivelul gingiilor, iar când acestea nu sunt tratate, pot progresa în parodontoză. Dacă nici în acest punct nu ajungi la un medic, parodontoza poate duce la slăbirea mobilității dinților și în cele din urmă la pierderea lor. Dinții lipsă trebuie înlocuiți, iar când vei afla un pret implant dentar, vei regreta că nu ai mers la medic mai devreme. 

Obținerea unui zâmbet sănătos și natural

De ce să optezi pentru fatete dentare și să îți strici dinții (șlefuirea lor fiind un proces ireversibil), când poți să porți un aparat dentar pentru a obține un zâmbet sănătos și frumos? Dacă te deranjează aspectul estetic al aparatelor dentare, ar trebui să știi că există și variante invizibile, tip gutiere transparente – doar tu vei ști că porți aparat dentar. La finalul tratamentului ortodontic, poți opta și pentru alte proceduri care îți vor aduce un zâmbet ca de revistă, cum ar fi albirea dentară. 

Corectarea problemelor dentare

Tratamentele ortodontice au scopul de a corecta diverse probleme dentare, cum ar fi dinți înghesuiți, malocluzii, probleme de masticație și de vorbire, etc. Acestea nu trec de la sine, ba mai mult, cu timpul se vor agrava și îți vor afecta considerabil calitatea vieții.

Îmbunătățirea stimei de sine

Multe persoane se confruntă cu o stimă de sine scăzută din cauza dinților strâmbi, iar această situație poate fi soluționată foarte ușor cu ajutorul unui aparat dentar. La finalul tratamentului, nu vei mai înceta să zâmbești, iar încrederea în forțele proprii va fi vizibil crescută. 

Așa că, nu mai amâna și programează-te la un consult ortodontic pentru a identifica problemele pe care le ai și a afla ce opțiuni de tratamente ai!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share