Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban: Educația socială este importantă. Viitorul se construiește cu fiecare dintre noi!

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a fost gazdă primitoare, la Palatul Parlamentului, alături de deputatul Ionuț Vulpescu, pentru copiii de clasa a VIII-a de la Școala ”Mihai Viteazul” din Târgoviște. Elevii și cadrele didactice prezente la întâlnirea cu parlamentarii dâmbovițeni, i-au oferit doamnei deputat Carmen Holban, o plachetă de excelență pentru sprijinul acordat în activități de parteneriat în domeniul educației sociale.
În această perioadă se derulează activitățile dedicate programului ”Școala Altfel”, un spatiu de experimentare in care atat cadrele didactice, cat si elevii sunt incurajati sa isi manifeste creativitatea si sa imbine intr-un mod atractiv teoria cu aplicatiile ei din viata de zi cu zi, invatarea cu preocuparile individuale intr-un context favorabil dezvoltarii socioemotionale.

Carmen Holban: Educația socială este importantă. Viitorul se construiește cu fiecare dintre noi!

Isteți, curioși și foarte, foarte atenți la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor! Astăzi, la Palatul Parlamentului, am fost gazda unuia dintre cele mai frumoase grupuri de vizitatori: copiii de clasa a VII-a de la școala târgovișteană “Mihai Viteazul”. Mă bucură faptul că profesorii lor îi încurajează să descopere rolul pe care anumite instituții le au în societatea noastră, iar pentru aceasta îi felicit. Educația socială este importantă și este, în același timp, cheia unei generații bine informate și conștiente că viitorul se construiește cu fiecare dintre noi. Le mulțumesc pentru vizită, le voi fi alături în toate proiectele și le așteptăm următoarea întâlnire cu brațele deschise!”, a transmis Carmen Holban, președinte OFSD Dâmbovița, pe pagina de facebook.
Context:
Programul national Scoala Altfel 2023 se desfasoara in perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, pentru cinci zile consecutive lucratoare, a caror planificare ramane la decizia unitatilor de invatamant.
 In perioada alocata Programului national “Scoala altfel” nu se organizeaza cursuri conform orarului obisnuit al unitatii de invatamant. Programul se va desfasura in conformitate cu un orar special, in fiecare dintre cele 5 zile.
Scoala altfel” este un program national al carui scop este sa contribuie la dezvoltarea competentei de invatare si a abilitatilor socioemotionale in randul copiilor prescolari/elevilor. Cadrele didactice vor proiecta, testa si evalua abordari eficiente pentru dezvoltarea acestor competente si abilitati.
In perioada alocata Programului national “Scoala altfel” vor fi facilitate activitati educationale avand una sau mai multe dintre urmatoarele caracteristici:
 a) transdisciplinaritate;
 b) experientiale/de invatare prin experienta;
 c) proiectate in parteneriat cu elevi, parinti, institutii, organizatii nonguvernamentale si/sau operatori economici;
 d) inovatoare pentru contextul in care sunt derulate;
 e) bazate pe constatarile unor cercetari si bune practici recente din domeniul educational.
Citește și:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share