Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

5 obiceiuri esențiale pentru a obține performanță în sport

Te antrenezi de ceva timp și ți se pare că rezultatele întârzie să apară? Indiferent de sportul pe care îl practici, îmbunătățirea performanțelor poate deveni o misiune imposibilă dacă nu ești atent la câteva aspecte importante. Crearea unor obiceiuri sănătoase și respectarea lor cu strictețe pot face diferența. Dacă obiectivul tău este să ai un stil de viață corect și să-ți îmbunătățești performanța sportivă, citește până la final și află cum poți obține rezultatele mult dorite.

Iată 5 obiceiuri care te vor ajuta să depășești obstacolele și să-ți atingi obiectivele

  1. Alimentația sănătoasă

O dietă adecvată joacă un rol fundamental atunci când te antrenezi. Odată cu practicarea exercițiilor fizice, organismul crește nevoile nutriționale, de aceea, ca să-ți îmbunătățești performanța, trebuie să mănânci corect. Suplimentarea dietei cu alimente bogate în carbohidrați înainte de antrenamente, îți va asigura energia necesară efectuării exercițiilor. Pentru creșterea forței și a rezistenței, gama de suplimente Applied Nutrition este ideală, mai ales când vine vorba de optimizarea antrenamentelor sau creșterea masei musculare. Pe Nutriland.ro găsești o gamă variată de produse nutritive și pre-workout ideale atât pentru îmbunătățirea performanței fizice, cât și pentru recuperarea rapidă a corpului după un antrenament intens.  

  1. Hidratarea

Orice tip de antrenament consumă energie și apă din corp. Evită deshidratarea și bea apă înainte de antrenament dar și în timpul acestuia. Cantitatea corectă de apă depinde de intensitatea și tipul antrenamentului dar și de greutatea corporală. Sportivii de performanță includ în rutina zilnică soluții saline hipertonice pentru restabilirea electrolitică.    

  1. Recuperarea

După fiecare antrenament, corpul are nevoie de o pauză pentru refacerea fibrelor musculare. Respectă-ți corpul și oferă-i odihna de care are nevoie dacă vrei să eviți leziunile sau alte riscuri.

  1. Frecvența antrenamentelor

Practicarea cu regularitate a exercițiilor fizice îți oferă multiple avantaje. Crearea unei rutine și menținerea frecvenței antrenamentelor asigură corecția posturii, îmbunătățirea somnului, reducerea riscului de îmbolnăvire dar și alte beneficii, lista fiind mult mai lungă. Dacă executarea unui exercițiu ți se pare mult prea ușoară, înseamnă că ești pregătit să crești greutatea. Mărirea sarcinii te ajuta să îmbunătățești rezultatele și să crești masa musculară. Dacă nu știi sigur cum să faci acest lucru, mai bine cere sfatul unui profesionist. Astfel, eviți posibile accidentări urmate apoi de pauze lungi ce pot afecta orice tip de evoluție, și implicit, rezultatul mult așteptat.

  1. Sprijinul profesioniștilor

Dacă totuși întâmpini dificultăți în atingerea obiectivelor apelează la sfatul profesioniștilor. O echipă multidisciplinară te va ajuta să te concentrezi și să-ți crești performanțele într-un timp mai scurt. Fie că e vorba de nutriționist, instructor de fitness, fie că vorbim de un fizioterapeut, contează întotdeauna pe ajutorul acestor oameni calificați. Ei te vor ajuta cu alimentația, rutina de antrenament și monitorizarea evoluției. În acest fel, vei fi mult mai aproape de succes.

Ține cont de sfaturile de mai sus și optimizează-ți rezultatele. Un plan corect de antrenament împreună cu o dietă echilibrată și o rutină adecvată de somn îți asigură performanțele mult dorite.       

Sursă foto: pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">