Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

5 PLANTE pentru înfrumusețarea apartamentului și beneficiile lor

Adori plantele și ai vrea să se regăsească frumos amenajate în locuința ta? Ți-ar plăcea să oferi un pic de viață căminului tău? Rândurile următoare te pot ajuta în alegerea celor mai potrivite ghivece de plante pentru mica ta oază de relaxare, așa că, te invit să citești! 

Ce plante poți cumpăra pentru a decora casa ta? 

  1. Palmierul de apartament

Dacă îți place soarele și senzația de “mereu vară” atunci nu ar trebui să îți lipsească palmierul de apartament. Această plantă poate crește în ghivece de mici dimensiuni și este atât de frumoasă, încât atmosfera din casa ta va căpăta instant o nouă identitate. 

Atât timp cât are parte de lumină și apă, palmierul va crește și va oferi o oază de relaxare la tine acasă. Pe Verdena.ro poți achiziționa un palmier de apartament sau chiar mai mulți, dacă vrei să schimbi radical imaginea locuinței tale.

  1. Bonsaiul

Bonsaiul face parte din categoria plantelor norocoase și își are originile în Japonia. Întreținute în mod regulat, tufele de bonsai se regăsesc în ghivece joase și trebuie udate doar o singură dată pe zi. 

Însă ceea ce este important de precizat dacă vrei să îți iei o asemenea plantă este faptul că această aduce noroc și prosperitate în locuință, așa că, nu ar strica să o pui pe listă la următoarea etapă de reamenajare a casei.

  1. Bambusul

Bambusul este o altă plantă interesantă, cu origini în China, ce face parte din recomandările specialiștilor în design de interior. Se spune că dacă ai trei fire de bambus în casă, beneficiezi de abundență, sănătate și prosperitate. 

În plus, bambusul oferă viață și vibrații înalte oricărei încăperi. Tot ce trebuie să faci în îngrijirea bambusului este să nu plasezi planta în lumină directă, să o uzi rar și să elimini frunzele atunci când se îngălbenesc.

  1. Busuioc

Busuiocul este binecunoscut pentru proprietățile sale curative, fiind folosit foarte mult în gătirea preparatelor. Pe de altă parte, fiind o plantă de mici dimensiuni, aceasta poate face parte din decorul unei încăperi precum livingul. Important este să aibă apă din plin și soare pentru a crește și a se menține frumos.

  1. Brăduțul de cameră

Dacă îți place mirosul de brad și ești mereu cu gândul la frumoasele sărbători de iarnă, ar putea să îți placă brăduțul de cameră. Plantat în ghivece de mici dimensiuni, brăduțul poate trăi mult și bine într-o locuință, cu apă atât cât îi trebuie și plasat într-o zonă nu foarte luminoasă. Vei adora mirosul bradului în casa ta și te vei relaxa de fiecare dată când această plantă îți trece prin câmpul vizual.

 Așadar, plantele decorative sunt excelente într-o locuință modernă si cochetă deopotrivă. Unele au proprietăți vindecătoare, în timp ce altele te pot uimi cu frumusețea lor. Orice ai alege, cu siguranță că vei oferi un decor special pentru căminul tău și te vei bucura de relaxarea de care ai atât de multă nevoie după o zi plină de muncă.

 

Sursă foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin