Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

5 tipuri de oglinzi care pot da un plus de personalitate baii tale

Stim deja ca baia este cea mai importanta incapere a casei si mai stim ca ea si-a depasit de foarte mult timp utilitatea de baza pe care o cunoaste toata lumea si a devenit un sanctuar de relaxare.

Atunci cand ne pregatim de amenajarea baii trebuie sa fiti constienti ca aceasta chiar daca are o dimensiune mai mica decat celelalte camere va ridica stacheta la capitolul costuri.

In acest sens trebuie sa tineti cont de materiale, culori, dimensiuni, mobilier si decoratiuni. De cele mai multe ori trecem cu vederea piesa principala a baii si anume oglinda.  Pe langa functionalitatea cu care suntem obisnuiti, oglinda reflecta lumina in intreaga camera, creand impresia unei bai luminoase.

Cei mai mari designeri, ne sugereaza alegerea oglinzii in etapa pregatitoare, sau macar sa tinem cont de forma, dimensiunea si locul unde va fi amplasata, iar mai apoi sa ne achizitionam restul lucrurilor necesare. Inclusiv lumina camerei trebuie sa bata in functie de pozitionarea oglinzii, insa daca nu esti un profesionist in acest domeniu, alege cea mai simpla varianta si anume oglinda cu led.

Daca nu sunteti norocosii proprietari ai unei bai cu geam (cum sunt multe dintre cele de apartament), va recomandam oglinda cu autodezaburire. In acest sens venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva modele de oglinzi inedite pentru toate tipurile de bai.

Oglinda rotunda sau ovala   

Din ce in ce mai des intalnite in proiectele designerilor, oglinzile cu forme rotunjite se incadreaza perfect in orice ambient. Acestea creeza o atmosfera lejera si plina de armonie amplificand vizual intreg spatiul.  Pentru un aspect vizual magnific, putem asocia mai multe oglinzi rotunde (sau ovale), care sa ofere un design deosebit adaptat stilului modern.

Oglinda de baie cu sistem de iluminare 

 Daca esti interesat de nou, de tehnologie si de designe-uri futuriste si avangardiste, poti opta pentru oglinzile inteligente cu iluminare led. Acestea sunt doatate cu: iluminat cu led, comutator tactil, panou LCD,statie meteo wi-fi, ceas tactil, difuzor bluethoot, covor de incalzire si bineinteles un raft de sticla.                                                                                                        

Oglinda de baie supradimensionata 

 Daca sunteti fericitii proprietari ai unei bai spatioase, si doriti ceva diferit, unic si impresionant in baia dumneavoastra, o idee inedita este oglinda supradimensionala (chiar si pe un perete intreg). Aceasta va crea impresia unei bai compacte, cu dimensiuni duble. De aceasta data oglinda va pune accent pe obiectele din  fata acesteia, fapt pentru care majoritatea designerilor o pozitioneaza pe peretele  perpendicular cu fereastra. Astfel lumina va cadea corect si nu se va reflecta in moduri neplacute.

Oglinda de baie suspendata

Aceasta varianta de oglinda se adreseaza proprietarilor curajosi care vor sa ridice camera baii la nivel de arta. Aceasta oglinda vine montata din tavan cu un sistem de prindere special alaturi de lanturi sau franghii.  Cu siguranta in acest caz oglinda va fi elementul principal in jurul caruia se va “construi” intregul décor al baii.

Oglinda cu spatiu de depozitare

Desi la o prima vedere spatiul de depozitare suplimentar din spatele oglinzii este esential pentru spatiile mici, trebuie sa intelegem ca acesta ne va “fura” vizual din spatiu si este recomandata in general spatiilor mari si luminoase. Pentru incaperile mici recomandam oglinzile fara rama lipite direct de perete.

Sursa foto : savinidue.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">