Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum ne pregatim temeinic pentru un concediu la munte fara griji

 Vara se apropie cu pasi repezi si in ciuda vremurilor grele care ne incearca din cauza pandemiei  si care ne tine departe de cei dragi, nu inseamna ca nu putem sa calatorim in locurile in care ne este permis.  Cu siguranta tututror ne fuge gandul la o vacanta la munte sau la mare. Tocmai de aceea, venim in ajutorul vostru cu cateva idei de organizare si planificare a unui astfel de concediu. 

Verifica conditiile meteorologice                                                                                                                        De cate ori nu am patit sa ne ploua sau sa fie canicula pe toate perioada concediului? Tocmai de aceea este indicat sa verificam vremea cu cateva zile inainte, tocmai pentru a nu avea astfel de surprize care sa ne compromita toate planurile facute. De asemenea aceasta verificare ne ajuta si la conceperea bagajului, astfel incat sa fim pregatiti pentru orice capriciu al vremii.

          Planifica cu mare atentie bugetul                                                                                                                        Bugetul este cel dupa care ne ghidam intreaga existenta. La fel se intampla si in cazul unui concediu la munte. El este elementul central  al oricerei deplasari, deoarece el ne poate transforma  un concediu banal intr-unul fantastic. In functie de bugetul de care dispui poti alege destinatia vacantei si activitatile pe care sa le intreprinzi in aceasta perioada. Bugetul trebuie sa includa atat cazarea, transportul, hrana, drum, banii de cheltuiala si evident o suma separata pentru cheltuieli neprevazute.

     Pregateste masina pentru un drum lung

Unul dintre lucrurile obligatorii atunci cand pleci cateva zile cu masina la munte este sa ii faci o insepctie amanuntita. Iar pentru ca vorbim de munte, recomandam o masina inalta, de preferat o masina de teren. Incepand de la suspensii pana la motor totul trebuie verificat tocmai pentru a nu ramane cu masina in drum din diverse motive si sa ne „fure” o zi din concediul nostru. In cazul in care nu esti expert in acest domeniu, este indicat sa apelati la specialisti. In acest sens, vom putea exclude cu desavarsire problemele care ar putea sa apara pe parcursul calatoriei. Descarcarea hartilor off-line pe gps-ul masinii este o idee extrem de buna in cazul in care ramaneti fara semnal.

Pune la punct detaliile ce tin de bagaj                                                                                                            Atunci cand ne apucam sa facem bagajul, cu toti exageram si avem tendinta sa ne umplem valiza cu prea multe haine si totusi cand ajungem la destinatie ceva ne lipseste. Pentru a nu uita nimic din ce avem nevoie, este oportun sa intocmim o lista. In acest sens putem sa ne facem o idee de ansamblu a lucrurilor utile ( haine in functie de vreme, bocanci pentru munte, articolele de toaleta, electronice s.a.)  si sa ne dam seama ce obiecte ne lipsesc. Este recomandat ca aceasta lista sa fie gata cu 2-3 zile inainte de plecare, pentru a avea suficient timp  pentru spalat calcat si impaturat, sau de facut ultimele cumparaturi. De asemenea nu uitati sa incarcati toate dispozitivele electronice pe care planuiti sa le luati cu dumneavoastra.

Bucura-te din plin de momentele cu cei dragi

Stim cum va fi vremea, am planificat bugetul, am pregatit masina pentru un drum lung, am pus bagajele in masina si totul este gata pentru „decolare”. Tot ce ne lipseste este un gram de nebunie si de voie buna. Incercati sa va deconectati de la problemele cotidiene si sa va relaxati  in mijlocul naturii.

               

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share