Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

7 beneficii pe care ți le aduce consumul de fructe de mare

După meniul plin de tot felul de combinații, iată că începutul anului ne aduce de cele mai multe ori în fața deciziilor de a ne schimba obiceiurile alimentare și a ne pregăti pentru sezonul cald.
Acum începem să devenim mai conștienți de ceea ce mănâncă, de felul în care arătam, dar mai ales de sănătatea noastră.
La urma urmei, cosumul de alimente sănătoase nu doar că îți garantează un aspect fizic mai bun dar îți și îmbunătățește starea de bine.
Indiferent că alegi să te axezi pe consumul cărnii slabe sau vrei pur și simplu să îți diversifici alimentația cu alimente mai sănătoase, iată  7 beneficii pe care ți le aduce consumul de fructe de mare.

beneficii fructe de mare

  • Fructele de mare sunt pline de nutrienți.

Pe lângă gustul minunat și senzația de ușurință pe care ți-o dau fructele de mare, acestea sunt pline de nutrienți și vitamine, precum vitamina B și vitamina A.

Anumiți pești, cum ar fi tonul conțin inclusiv vitamina D care ajută la întărirea oaselor dar și pentru întreg sistemul imunitar.

  • Fructele de mare îți susțin sănătatea creierului

 Acordăm multă atenție corpului nostru, felului în care arătam, sistemului imunitar iar creierului, pe care îl folosim cel mai des, îi acordăm o atenție destul de puțină.

Iată că prin consumul de fructe de mare, care conțin acizi grași Omega 3 vei susține sănătatea creierului tău.

Fructele de mare sunt recomandate și pentru copii pentru că le stimulează creșterea și dezvoltarea creierului dar și pentru oamenii în vârstă, pentru că scad riscul apariției bolii Alzheimer.

  • Și inima ta se bucură de avantajele consumului de fructe de mare

 Sănătatea inimii este la fel de importantă ca și cea a creierului și aceasta trebuie întreținută indiferent de vârstă.

Fructele de mare sunt bogate în Omega 3, care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare și îți menține inima sănătoasă.

  • Fructele de mare ameliorează durerile articulare

 În cazul în care te îngrijorează articulațiile tale sau ai o predispoziție pentru articulații rigide, începe să consumi cât mai mult fructe de mare.

Cercetările de specialitate au descoperit faptul că acestea reduc rigiditatea articulațiilor, ameliorează simptomele artritei și te ajută să te bucuri de mai multă flexibilitate.

  • Fructele de mare îți îmbunătățesc vederea

Aici, intervine din nou Omega 3 conținut de fructele de mare. Consumul regulat  te ajută să îți îmbunătățești vederea dacă ai anumite afecțiuni minore sau să previi un declin al acesteia.

Un lucru amuzant descoperit, este faptul că peștele și crustaceele, te ajută să vezi mult mai bine pe timp de noapte.

  • O piele mai frumoasă – datorită fructelor de mare

 Cine nu își dorește o pielea hidratată și un aspect mai tânăr?

Dacă obișnuiești să folosești multe cosmetice pentru a te bucura de un aspect frumos al pielii, află că și alimentația contează.

Indiferent că alegi să le consumi în risotto cu creveti sau în alte rețete mediteraneene, consumul de acizi grași Omega din fructele de mare ajută la hidratarea pielii, la reducerea acneei și chiar îți protejează pielea de razele UV.

Evident că pentru expunerea prelungită la soare pe lângă fructe de mare ai nevoie de o cremă de protecție solară.

  • Consumul de fructe de mare reduce riscul depresiei

 Noi cercetări privind acizii Omega 3 care se regăsesc în fructele de mare, au descoperit faptul că, consumul de fructe de mare nu doar că reduce riscul de depresie dar poate ajuta și la tratarea depresiei.

Pe lângă că te vei simți mai bine vei avea și o perspectivă mai pozitivă asupra vieții.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share