Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la București, sprijină din nou proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România” cu o sumă totală de 753.260 de euro. Această finanțare este destinată promovării limbii germane la nivel de limba maternă în școlile de stat și în instituțiile de învățământ din România și reducerii deficitului de profesori calificați. Proiectul este implementat de Fundația Saxonia. Prin urmare, ambasadorul Germaniei, Dr. Peer Gebauer și directorul general al Fundației Saxonia, Klaus-Harald Sifft, au semnat astăzi contractul de finanțare. Peste 900 de profesori și educatori vor primi indemnizații pentru a putea oferi o pregătire de înaltă calitate în limba germană. De asemenea, proiectul sprijină echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învățământul în limba germană maternă din România.

.
Prin furnizarea de cursuri periodice de formare continuă pentru profesorii vorbitori de limba germană şi de manuale moderne în limba germană, proiectul îşi propune să le permită elevilor din România să continue să înveţe limba germană la nivel nativ în viitor. Mai mult, tinerii care vorbesc această limbă vor fi motivaţi să urmeze o carieră didactică, se arată în comunicatul amintit.
Ambasadorul Peer Gebauer afirmă că prin acest proiect peste 23.500 de copii şi elevi vor beneficia de învăţământ în limba germană.
“Mă bucur foarte mult că putem sprijini în continuare învăţământul în limba germană în România şi în acest an aniversar, în care sărbătorim 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie româno – german. Din multe puncte de vedere, acesta este un proiect important pentru promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană şi pentru înţelegerea reciprocă. Peste 23.500 de copii şi elevi vor beneficia astfel de învăţământ în limba germană. Prin acest proiect, investim în următoarea generaţie de profesori vorbitori de limbă germană şi dorim să contracarăm migraţia acestora către alte profesii. Prin măsuri suplimentare de formare profesională şi manuale moderne, în România se poate oferi o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică”, a declarat diplomatul german, citat în comunicat.
Proiectul este implementat de Fundaţia Saxonia în judeţul Braşov. Ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer, şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft, semnează vineri, la Ambasada Germaniei la Bucureşti, contractul de finanţare în valoare de 753.260 de euro.
Klaus-Harald Sifft consideră că şcolile de stat în care se predă limba germană ca limbă maternă sunt “vitale” pentru această minoritate, fiind însă şi la mare căutare în rândul populaţiei vorbitoare de limbă română.
“Acest proiect finanţat de statul german este deosebit de important pentru menţinerea învăţământului în limba germană din România. Le arată profesorilor că predarea în limba germană este apreciată şi că munca lor suplimentară este recunoscută. Şcolile de stat în care se predă limba germană ca limbă maternă sunt vitale pentru minoritatea noastră şi sunt la mare căutare, inclusiv în rândul populaţiei vorbitoare de limbă română. Aceşti elevi sunt, până la urmă, cei care vor beneficia de pe urma proiectului de susţinere financiară a profesorilor vorbitori de limba germană, vorbim astfel despre o investiţie în generaţia următoare”, a arătat Harald Sifft, potrivit aceluiaşi comunicat.
Proiectul “Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România” este promovat de Ambasada Germaniei încă din anul 2015.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026
Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026”
Facultatea de Ingineria Materialelor și Mecanică din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026