Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

800 de mii de euro despăgubiri pentru familia unui bebeluș mort după ce s-a infectat în Maternitatea Suceava

Familia unui bebeluş ucis de o infecţie luată la maternitatea Suceava va primi 800 de mii de euro despăgubiri. Spitalul Judeţean este obligat să achite daunele morale la opt ani după incident.

Suma este mult prea mare pentru a putea fi achitată imediat de spital, iar de obicei în astfel de situaţii se cere ajutor fie la Ministerul Sănătăţii, fie la Guvern şi se poate face şi eşalonat, deci în final tot din banii noştri. Copilul s-a născut în februarie 2016, iar câteva săptămâni mai târziu a murit infectat cu 3 germeni în spital, unul din ei fiind o bacterie extrem de întâlnită în spitalele din România, foarte rezistentă la antibiotice şi foarte agresivă pentru nou-născuţi.

Alţi doi bebeluşi au murit la acelaşi spital din aceeaşi cauză

Fiecare părinte ar urma să primească 300.000 de euro, iar sora bebeluşului 200.000. În acelaşi interval au mai murit 2 bebeluşi din aceeaşi cauză şi din acelaşi spital, însă celelalte două familii nu au acţionat spitalul în instanţă.

Ancheta de la acea vreme a scos la iveală faptul că germenii proveneau din apa contaminată din spital, iar unitatea sanitară nu a luat măsurile necesare pentru dezinfecţia coloanei de apă. Fapta a fost încadrată la acea vreme la ucidere din culpă.

observatornews.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share